SAAB-folket mødes på egnen

SAAB-fans fra hele Europa mødes i og omkring Kolding i weekenden 9.-11. august.

I weekenden fra den 9. til 11. august 2024 vil vejene omkring Kolding være fyldt med SAAB-modeller, når det internationale SAAB-træf holdes i Forum Kolding.

Arrangementet bliver allerede så småt skudt i gang d. 4. august, hvor en mindre gruppe af deltagerne kører med i den såkaldte pre-tour. Her samles de ved den tyske grænse og kører sammen rundt til flere danske byer, inden de ankommer til træffet i Kolding d. 9. august.

Edvard Køhrsen fra Forum Kolding fortæller:

– Vi startede allerede forberedelserne for næsten 2 år siden. Ved det forrige træf i Luxemburg tog vi ned for at se, hvordan selve arrangementet foregår. Vi håber, at også lokale vil lægge vejen forbi i løbet af weekenden for at se de mange SAAB biler, som jo desværre ikke længere produceres, siger Edvard Køhrsen.

Arrangementet holdes hvert år i et nyt land, og i 2024 er det 20 år siden, det sidst blev afholdt i Danmark. Dengang fandt det sted i Ebeltoft; tidligere har arrangementet også været afholdt ved det tidligere Mobilium i Billund. SAAB-entusiaster fra hele Europa benytter weekenden i Kolding til at sparke dæk og vise deres biler frem for hinanden og alle andre interesserede.

Poul Viggo Fischer fra SAAB-klubben Danmark er en af hovedkræfterne bag arrangementet Han oplyser, at man også kan gøre en god handel blandt udstillerne på ”stumpemarkedet”, som finder sted alle tre dage.

– Fordi det i år er 40-års jubilæum for modellen SAAB 9000, bliver denne bil, som blev produceret i over 500.000 eksemplarer, ekstra fremhævet, fortæller Poul Viggo Fischer.

Der forventes også at komme alt fra gamle modeller med 2 takt motorer til de seneste modeller, som rullede af samlebåndet inden SAAB stoppede.

Arrangementet starter fredag den 9. august kl. 10 og varer frem til søndag eftermiddag. Alle med lidt benzin i blodet er velkomne til at kigge forbi. En dagsbillet til området koster 50 kr. for voksne, mens børn fra 0-12 år er gratis.

Se også