Børnehuset i Hejls var også på ’studenterkørsel’

Det var ikke kun studenterne, der sprang ud før sommerferien. Det gjorde vuggestuen i Børnehuset Hejls også. Her var børnene sammen med de voksne på studenterkørsel, som det fremgår af billederne.

Vuggestuen/Mariehønsene har i uge 26 været på studenterkørsler hjem til børnene, så de kunne se, hvor hinanden boede. I ugerne op til blev der lavet “studenterhjelme”, skilte og skrevet ud til forældrene om turene. Og heldigvis var alle forældre med på ideen.

Da børnene bor over et stort område, blev der arrangeret to studenterkørsler – en til Hejlsminde, Hejls og Sjølund og en til Vejstruprød, Christiansfeld og Hjerndrup, fortæller Marianne Cordtz Jensen fra Børnehuset.

– Børnehusets to ladcykler blev pyntet flot med skilte, flag, balloner og en lille højtaler, som spillede de sange, børnene kender.

Alle forældre var med på, at børnene skulle på ”studenterkørsel” i Børnehusets to ladvogne.

Og så gik turen ellers rundt til børnene. Forældrene stod klar på ægte studentermanér med kiks, osthapser, frugt, pølsehorn, kolde drikkevarer mv. Og havde forældrene ikke mulighed for at være hjemme, stod der lækkerier klar, som kunne nydes.

Det var et par dejlige cykelture med glade og feststemte børn, som var stolte af at vise deres hus frem, også selvom de ikke kunne blive hos mor og far, men skulle med hen til den næste. Og vejret var heldigvis også med dem, for solen skinnede, og termometret sagde +20 grader. Så på hjemturen fra Hjerndrup måtte nogle af de mindste bukke under for træthed.

Der er sikkert også blevet spredt nogle smil, da de kun blev mødt af glade mennesker, som både dyttede og kom med “lykønskninger” med huen, fortæller Marianne Cordtz Jensen fra Børnehuset.

Helt klart en succes, som skal gentages næste år.

Se også