Faktiske tal om Midtgården

Jeg har, som medlem af Ældrerådet, besøgt aktivitetshuset for seniorer på Midtgården.

Det gjorde jeg for at høre om deres mange fantastiske aktiviteter, utroligt mange medlemmer og deres forståelige frygt for at blive lukket af Byrådets flertal. Her fik jeg også en gennemgang af økonomien bag aktiviteterne på Midtgården.

Det er nu tredje gang, nogen i Byrådet forsøger at lukke aktivitetshuset i Midtgården. Hver gang er forklaringen den høje husleje. Man tager hele huslejen, som Kolding Kommune betale til Boligorganisationen Bovia for lejemål i Midtgården, på 1.232.803 kr. og påstår, den har noget med aktivitetshuset at gøre. Det er helt forkert og urimeligt.

I den store husleje indgår nemlig også leje af lokaler til Floraklubben, forsamlingslokalet ”Rød sal”, cafeteriaet og meget andet. Faktisk lejer Kolding Kommune 1.459 m2 og alene de 517 m2 har noget med aktivitetshuset og dets værksteder, computerrum m.v. at gøre. Det skal frem, så vi får en reel debat og ikke noget manipuleret sludder.

Aktivitetshuset er villige til at opgive 118 m2 for at bringe deres andel af huslejen betydeligt ned. Hvis man absolut vil spare på de vigtige aktivitetshuse, så vil jeg anbefale, at man tager imod den ide. Derudover er min opfordring, at man tænker sig om og bevarer alle aktivitetshusene. De kan ikke undværes.

Gunner Nielsen
Medlem af Ældrerådet og formand for Dansk Folkeparti
Skolundvej 52
6000 Kolding

Se også