Politiet greb ind to gange til vinfestival

En 16-årig dreng og en 42-årig mand var truende overfor politiet og får nu en sigtelse. Lokale beboere klager over tisseri i gårde og haver.

De fleste gæster opførte sig eksemplarisk på vinfestivalen. Men der var nogle urolige elementer, som ikke kunne styre sig, da alkoholen kom indenbords.

Den ellers så hyggelige vinfestival i Christiansfeld forløb ikke helt så hyggeligt i år.

Der var en del urolige elementer. Blandt dem var en 16-årig lokal dreng, der kl. 01.30 fredag nat gik amok.
Da politiet kom, råbte han bl.a. “små fisser” efter kvindelige betjente. Det kostede ham en sigtelse for fornærmelig tiltale over for tjenestemænd (mk) i funktion.

Senere var der en 42-årig mand, der også havde en voldelig optræden over for politiet.

Han kastede en øl i jorden og gik truende frem mod betjentene, som om han ville slås, oplyser vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Steffen Wolf.

Også han får nu en sigtelse for sin opførsel overfor politiet.

Tisseri i haver

På side 6 bringes et læserbrev fra en beboer i Brødrehuset.

Hans Erik Bylling

Han fortæller, at flere beboere følte sig chikaneret. En fik kastet øl ind ad hoveddøren. Og både mænd og kvinder tissede i gården.

”Ofte blev vi mødt af negative udbrud, hvorved vi følte os truet… Selv vores biler blev der tisset på, sat dåser på biltagene, flere beboere havde sågar flyttet bilerne så de ikke blev beskadiget.”

Også i de private haver ned mod Jernbanegade forrettede nogle gæster i fuldt dagslys deres nødtørft, selv om der var opstillet toiletvogne i forbindelse med Prætorius pladsen, hvor vinfestivalen blev holdt torsdag, fredag og lørdag.

Læserbrevs-skribenten konkluderer:

”Hvis vi fremadrettet skal chikaneres så meget af vinfestens deltagere, mener jeg personlig, at drukfesten skal stoppe. Der er ikke længere en vinfest, men et drukorgie.”

Svært at styre

Formanden for Forum Christiansfeld, Hans Erik Bylling, udtaler på vinfest-udvalgets vegne, at man selvfølgelig er ked af de uheldige episoder.

– Det er træls, men det er jo svært at styre, når der kommer 8 – 10.000 mennesker i løbet af de tre dage.
Vi vil naturligvis i udvalget snakke om, hvad vi kan gøre for at undgå den slags. Vi har jo lejet en toiletvogn med rigeligt af pladser, så det skulle ikke være nødvendigt at tisse andre steder. Vi har også sat skilte op, men måske kan det gøres bedre, siger Hans Erik Bylling.

Om episoderne, hvor politiet blev tilkaldt fredag, fortæller han, at det skete i Museumsgade, efter at vinfesten officielt havde lukket ved midnat.

– Hvad gør I fra udvalget, for at gæsterne forlader midtbyen ved midnat i god ro og orden?

– Vi går fra udvalget ud til bordene og siger til gæsterne, at nu lukker vinfestivalen, og nu må de godt gå hjem. Det bliver også sagt fra scenen.

Vellykke vinfest

Hans Erik Bylling vil i øvrigt hellere hæfte sig ved det positive.

– Nu har vi holdt vinfestivalen i 15 år, og det er stort set gået uden problemer. Vi kan glæde os over, at både gæster og udstillere var godt tilfredse. Og der var mange gæster alle dage.

– Men det kan jo være belastende for dem, der bor i centrum, hvis fulde folk tisser i deres haver og fortsætter larmen også efter midnat?

– Ja, og det må vi prøve at se på til næste år, lover Bylling.

Se også