Cykelfællesskab mødtes ved Den Gamle Grænsekro

Medlemmer fra værestedet i Haderslev, Borgercafeen. Foto: Jens Hasse

Onsdag d. 11. september kl. 13.30 mødtes brugere af væresteder fra Kolding og Haderslev ved Den Gamle Grænsekro i Christiansfeld.

De fejrede 16 ugers cyklende fællesskaber ved at cykle hinanden i møde. Det er en stor sejr for deltagerne, der ikke havde regnet med, at de kunne cykle en længere tur, da de meldte sig i cyklende fællesskaber tilbage i april.

Bag projekt ”Cyklende Fællesskaber”, som er rullet ud på værestederne Borgercafeen i Haderslev og Vækststedet i Kolding, står Landsforeningen af Væresteder og Cyklistforbundet:

”Cyklen er mere end blot et middel til at nå en sundere og grønnere verden – cyklen er også et redskab, der kan bringe mennesker sammen i positive fællesskaber, skabe relationer og nye gode vaner, som kan være medvirkende til at skabe mere overskud i hverdagen og mental sundhed,” siger projektleder i Cyklistforbundet, Maria Amrani.

De væresteder, der deltager i projektet, har modtaget otte cykler, et reparations-kit og har tilknyttet cykelfaglige frivillige, som hjælper med at planlægge ugentlige cykelture.
Projektet er finansieret af Velux Fonden.

Se også