Jakob fra Sjølund satser på at få VM-metal med hjem fra Lyon

Jakob Nielsen fra erhvervsskolen Hansenberg i Kolding skal ved WorldSkills i Lyon kæmpe mod 41 andre indenfor smedefaget, og han har trænet målrettet frem mod konkurrencen.

I den seneste tid har Jakob Nielsen flere gange været inde for at træne på Hansenberg i Kolding. Det helt centrale omdrejningspunkt i konkurrencen indenfor smedefaget ved WorldSkills 2024 er svejsning i alle mulige afskygninger.

Det er en danmarksmester, der lørdag morgen går om bord på et fly i Billund Lufthavn med kurs mod Frankrig – og måske er det en verdensmester, som kommer retur mandag den 16. september.

Klejnsmedelærling Jakob Nielsen fra Sjølund lænede sig ikke tilbage i sofaen og pustede ud efter mange måneders træning, da han i april vandt DM i Skills 2024. I kølvandet på DM-titlen blev han nemlig udtaget til WorldSkills 2024 indenfor sit fag.

“Jeg glæder mig meget til at opleve stemningen i Lyon, Frankrig, hvor jeg skal konkurrere mod 41 andre fra forskellige lande,” siger Jakob.

”Jeg tror på, at jeg kommer til at ligge i den gode ende. Der er blevet trænet efter, at vi skal have en medalje med hjem. Selv det, som jeg i starten ikke troede, at jeg ville få styr på, er kommet godt på plads.”

Kæmpe opbakning

I de seneste mange uger har Jakob Nielsen trænet i Hansensbergs værksteder sammen med sin træner, faglærer Martin Bonde, samt hos AMU SYD. Derudover har han været til adskillelige landsholdsamlinger med de 19 øvrige danske deltagere – deriblandt også den nu udlærte tjener Augusta Lynge Jensen, som før sommerferien kvalificerede sig til WorldSkills, mens hun var elev.

“Træningsforløbet har været lidt vildt, og jeg glæder mig også til at komme tilbage på min læreplads. Min chef glæder sig også til at se mig igen. Han har spurgt, om han skal sende adressen til mig, fordi det er så længe siden, han har set mig i virksomheden,” fortæller Jakob Nielsen med et stort smil.

For han lægger samtidig slet ikke skjul på, at mester og kolleger hos Damgaard Metal i Vojens i den grad bakker op om hans deltagelse ved WorldSkills:

“De er meget spændte, og de sender mig mange positive beskeder”.

Svejsning

Jakob skal i konkurrence den 11., 13. og 14. september, og opgaverne indebærer en masse svejsning. Deltagerne skal blandt andet – i løbet af ni timer – producere en trykbeholder i sort stål, og det er den opgave, der kan hive flest point i land.

Anne Louise Mikkelsen/Henri.

Se også