Kirker: ’Er der nogen, som vil passe på os?’

I anledning af menighedsrådsvalget i september har et menighedsrådsmedlem formuleret dette på to landsbykirkers vegne.

På en skøn, blæsende majdag mødte mellem 80-90 op til festdagen ved Aller Kirke.

Selvom vi efterhånden er blevet rigtigt gamle og uden tvivl er de ældste i hver vort sogn, så synes vi alligevel, at vi tager os rigtigt flotte ud, – se blot i Aller mit flotte, høje tårn, som lige har fået nyt tag og et guldbelagt kors på toppen.

Jeg har også fået tag på resten af mig, – og et helt nyt loft. Indvendigt vil jeg også gerne shines op i nærmeste fremtid. Lige ved siden af mig står der en gammel knark med strå på taget.

Her er alt nyrenoveret for et par år siden, og her mødes dem, som passer på mig i øjeblikket.
I Fjelstrup er mit tag også forholdsvis nyt, og jeg har tidligere fået den store make-over indvendigt, så jeg tager mig ud fra min bedste side.

Men vi klarer os ikke, hvis der ikke er nogen, som vil hjælpe til med at passe på os i fremtiden.
Vil du være med til at passe på os?

Fjelstrup Kirke

800 år til tjeneste

Fra vore smukke, nyrenoverede tårne er der en mageløs udsigt over hele vores lokalområde, hvor vi de sidste 800 år har været til tjeneste som et naturligt samlingspunkt, både i det daglige og ved de fleste af både dine og dine forfædres store begivenheder i livet.

Vi håber også at kunne være til tjeneste for de generationer, der kommer efter dig. For vi bliver jo nok stående.

Vil du være med til at passe på os?

For der er mange begivenheder, hvor du har brug for os – og vi stiller os glade til tjeneste:
Selvom du måske ikke besøger os så tit, så tager vi også rigtigt gerne imod dig ved kirkeårets højtider.
Det er en fornøjelse, at vore sidste bænke er fyldt op til juleaften, når du og mere end 200 andre juleglade mennesker hører orglet bruse, og alle julen smukke salmer synges.

Aller Kirke

Vi er klar…

Vi er bare så klar, når dine børn skal døbes, – det er både højtideligt og festligt, og vi elsker at være til tjeneste for dig og dine børn – eller børnebørn.

Naturligvis er vi også klar, når dine børn skal konfirmeres. Det er en stor fornøjelse at rumme alle de glade og forventningsfulde unge, som fylder os med musik, sang og glade stemmer.
Og selvfølgelig er vi klar, når kærligheden mellem to mennesker betyder, at de gerne vil holde bryllup her hos os, – for størst af alt er kærligheden, – så selvfølgelig stiller vi os helt naturligt til rådighed.

Både fest og sorg

Men alting er naturligvis ikke kun store, glædelige begivenheder i livet. Sorgen, fortvivlelsen og tabet rammer os alle på et eller andet tidspunkt, for vi skal alle forlade det jordiske liv. Også i disse tunge stunder er vi klar til at tage imod dig, og selvfølgelig forsøger vi at gøre vort bedste, for at du får sagt farvel på en både smuk og højtidelig måde.

Mannetak!

Fra vores position kan vi høre, at flere menighedsråds-medlemmer nu takker af efter mange år, hvor de har passet rigtig godt på os. Tak for det!

Det skulle glæde os meget, hvis du vil være med til at passe på os de næste 4 år.
Det gør du ved at være med i Aller Menighedsråd, som afholder valg i Enkesædet d. 19. september kl. 19.00, og Fjelstrup Menighedsråd, som afholder valg i Fjelstrup Kultur- og Idrætscenters café d. 17. september kl. 19.00 – og der skal naturligvis også være folk til at vælge de nye medlemmer ind.
Alle er velkomne!

Mannetak og
med venlig hilsen.

Se også