To unge familier er i gang med at dyrke tusindvis af græskar

De blev overraskede over, hvor mange græskar, det giver.

Familierne sælger både pynte-, hoccaido og halloweengræskar fra deres bod.

Birgitte og Benjamin Jensen bor på Tingskovhedevej lige syd for Taps med deres tre børn. Deres naboer Kimmie og Johannes på Koldingvej har to drenge. Sammen dyrker de to familier tusindvis af ”christiansfelder græskar”.

– Vores naboer spurgte sidste år, om vi vil være med til at gro nogle græskar ude på deres mark. De drømte om at kunne bruge deres mark til at skabe fællesskab og oplevelser i lokalområdet, og vi sagde et stort JA til at arbejde med på den idé, fortæller Birgitte.

– Jeg er hjemmegående med min yngste datter på 2 år, og vi synes det passede godt med, at der måske kunne komme en lille indtægt der. Tiden vil vise, om der vil være vækst og indtægt, når alt kommer til alt – men hygge og eventyr, det bliver der.

Det kræver et stort arbejde at holde græskarmarken fri for ukrudt og snegle, når man ikke bruger pesticider.

Stort arbejde

– Efter en lang og våd vinter fik vi endelig sået græskar med vores enkornssåmaskine i maj. Vi har renset med radrenser bag den gamle Massey Ferguson. Børnene på skødet. Det er som taget ud af Morten Korch. Også med slæbet – for hold fast, vi har skullet være over det med de bare næver med snegle og ukrudt, da vi ikke giver pesticider til marken, fortæller Birgitte.

En stor overraskelse i græskar-eventyret

– Vi tænkte, at omkring 7500 græskar vil være en fin start. Efter at vi sået de 7500 græskar-frø, blev vi bekendt med, at nogle af frøene kan give 2, 3 og måske 4 græskar. Så det var en lille begynderoverraskelse. Vi forestiller os, at der er nok til alle… selvom sommerens vand og vores spæde erfaringer også har givet en del mere ukrudt.

Godt naboskab

– Hvor er det bare fantastisk at kunne samarbejde med sine naboer på tværs af traditioner, erfaringer og kompetencer, siger Birgitte.

– Vi kan alle byde ind med noget og komplementerer hinanden godt. Og vi håber på at kunne være med til at give mere LYS og mere HYGGE til verden omkring os, slutter Birgitte begejstret.

Se også