Skanderup vognmandsfirma 90 år

Villads og Dorothea ved deres første lastbil i1934.
Til højre ses firmaets nye flagskib, en Scania lastvogn med kran, som især bruges til at løfte lystbåde op på ladet, men fx også til opsætning af altaner og transport af containere.

Fredag den 20. september fejrer Inger og Laust Bøgesvang, at deres vognmandsvirksomhed har eksisteret i 90 år.

Det var Laust’ forældre Villads og Dorothea, der oprettede vognmandsvirksomheden i september 1934. Laust og Inger overtog selv firmaet i slutningen af 1980’erne. Og i dag arbejder datteren Sidse Marie også i firmaet, mens sønnen Simon er jurist hos transportorganisationen ITV i Padborg.

Det er ikke mindst transport af både, man ringer til Bøgesvang for at få udført. Firmaet tilbyder også vinteropbevaring af bådene i egen hal.

Laust Bøgesvang har tidl. været formand for både landsbyforeningen og den fælles forening for de 20 landsbyer omkring Kolding. Han har været formand i Lokalhistorisk Forening og siddet i Skanderup sognekirkes menighedsråd gennem ca. 25 år. Her har han også været næstformand.

For nogle år siden var han stærkt medvirkende til, at der blev lavet en sti fra Gelballe til Hjarup og en anden fra Skanderup til Lunderskov.

Laust Bøgesvang er nu 74 år og har da gjort sig nogle tanker om, hvordan firmaet skal føres videre efter ham. Men det har foreløbigt ingen hast.

Se også