Gå-tur ændret på grund af lukningen af Christinero

Indgangen til Christinero vil i et års tid være lukket for besøgende. Foto: EK

På lørdag kan alle, børn som voksne og ældre være gratis med på turen ”Rundt i og omkring Christiansfeld”. Men turen er ændret, da Christinero skal restaureres.

– Vi starter foran Søstrehuset kl. 13, ser og hører om Unescos verdensarvsliste – om historien, hvor hernhutterne i 1770-erne byggede Christiansfeld på bar mark. Vi går i midtbyen, besøger genforeningshaven på vej mod Kongens Alle, hvor træerne er en folkegave til Kong Frederik og Dronning Mary fra 298 danske kommuner. Vi når den gamle landegrænse, fra 1864 –1920. På vejen tilbage til Gudsageren i Christiansfeld, fortæller Jette Rask og Helge Mariegaard.

– Turen går til den kommende dråbebro over omfartsvejen og til Bulladen, Danmarks vel nok største, ved den gamle præstegård. Christinero er desværre lukket. Så vi ændrer ruten lidt og finder andre historier, lover Jette Rask og Helge Mariegaard fra Dansk Vandrelaug, Christiansfeld/Kolding afdeling.

Man skal medbringe en madpakke, drikkelse, evt. siddeunderlag og påklædning til vejret. Madpakke og kaffe/the nydes midt i byen i Comeniushaven.

Turen slutter ved 17-tiden.

Se også