Havemarked med 17 stande

Blandt de 17 stande var der også en masse pyntegræskar, foruden mange andre gode idéer til haven.

Haveselskabet havde ikke færre end 17 stande og god interesse, da de lørdag holdt det årlige havemarked i Christiansfeld.

Markedet foregik bagved Meny supermarked, og der var en lind strøm af have-interesserede.
I år var der stande for bonsai-planter, liljer, fuglehuse og foderbrætter, bi-avleres honning, papirklip, jernskulptur, cementstøbninger, keramik og andre pynteting til haven, stedsegrønne planter, insekt-hoteller, græskar samt stande med egne planter til salg.

Ny struktur

Helle Damgaard, Hejls, er sekretær i Haveforeningens kreds for Kolding kommune.

Haveselskabet har fra 1. januar 2024 indført en ny struktur, som betyder, at der kun er én afdeling i hver kommune.

– Når man melder sig ind i Haveselskabet, tilhører man den kommune, man er bosat i. Men man kan godt vælge at tilhøre en anden afdeling, forklarer Helle Damgaard, som er sekretær i den nye fællesbestyrelse.
Haveselskabet Kolding tæller nu ud over medlemmerne fra Kolding kredsen også medlemmer fra den tidligere Christiansfeld havekreds i syd og Egtved-Aagaard kredsen i nord.

Lokale i bestyrelsen

Den ny bestyrelse i Haveselskabets Kolding-kreds har tre medlemmer fra den tidligere Christiansfeld Havekreds. Disse medlemmer er bosiddende i Hejls og Christiansfeld. To medlemmer er fra Kolding og 2 medlemmer er fra den tidligere Egtved-Aagaard Havekreds.

Plante-bytte dag 40 år

– Kolding Haveselskab står dermed for Haveselskabets arrangementer i hele Kolding Kommune. Og her vil bestyrelsen naturligvis gerne lægge arrangementer sådan, at alle Haveselskabets medlemmer i Kolding Kommune føler, at deres områder og interesser bliver tilgodeset, siger Helle Damgaard.

– Det er også en af baggrundene for, at bestyrelsen har valgt at lægge det traditionsrige plantemarked i Christiansfeld. Det er omkring 40 år siden, det første plantemarked blev afholdt i Christiansfeld Havekreds. I starten blev det kaldt plante-bytte-dag.

Tilfreds med dagen

Bestyrelsen i Haveselskabet Kolding var naturligvis meget spændte på, om plantemarkedet blev lige så velbesøgt.

– Det blev heldigvis et rigtig godt plantemarked, og denne gang var der ikke mindre en 17 boder, hvor det plejer at ligge på omkring 10 boder. Stadeholderne var både de gode kendte fra tidligere år, men nye boder kunne også ses på plantemarkedet.

Bestyrelsen vurderer også, at besøgstallet har været på samme niveau eller måske mere end tidligere år, så alt i alt er vi rigtig godt tilfredse med det første plantemarked i det ny regi, siger Helle Damgaard, der har bemærket stigende interesse for havearbejde. Også blandt yngre.

Se også