To hverdags gudstjenester i efteråret

Den traditionelle søndagsgudstjeneste er en fasttømret del af det danske kirkeliv, men for mange mennesker er søndagen ofte afsat til andre gøremål.

Med tilbuddet om to aftengudstjenester i Tyrstrup Kirke i hverdagen hen over efteråret håber initiativtagerne at give endnu flere mulighed for at ”møde” folkekirken.

– Fra bl.a. vores Fællesskabsaftener, hvor der kommer mellem 50 og 80 deltagere, ved vi, at mange har ytret ønske om en aftengudstjeneste i hverdagen. Simpelthen fordi det passer bedre ind i deres øvrige aktiviteter, forklarer Henning Bech-Larsen om det nye initiativ.

Med lovsang, mulighed for forbøn samt kaffe, kage og hyggesnak både før og efter gudstjenesten tror han og de øvrige initiativtagerne på, at kirkelivet i Tyrstrup kan foldes bredere ud. Og dermed styrkes.

Gudstjenesten ledes af et af kirkens andre menighedsrådsmedlemmer, Finn Hougaard, der er uddannet teolog og tidligere missionær i Dansk Etioper Mission (nu kaldet Promissio) og tillige har været udsendt som præst til Liberia.

– Man kan forvente en genkendelig og traditionel gudstjeneste, som måske ”taler” mere til de trosmæssige følelser og oplevelser gennem muligheden for forbøn, lovsang, brugen af kirkens lysglobe og lyskorset, flygel-akkompagnement samt fokus på det sociale samvær før og efter gudstjenesten, pointerer Henning Bech-Larsen.

Den første hverdagsgudstjeneste i Tyrstrup Kirke holdes torsdag den 10. oktober kl. 19. Den næste holdes den 21. november.

Michael/Henri.

Se også