Holger Larsen har i 53 år kørt taxi i Christiansfeld

Alderen hindrer ikke Holger Larsen i at køre taxi-bus, og thyboen er blevet et kendt og afholdt ansigt i byen.

Den lattermilde Holger Larsen ved sin røde taxi-bus.

Holger kørte sin første taxi-tur den 30. januar 1971 kl. 19 fra Søndervang plejehjem til Taps.

– Turen kostede den fyrstelige sum af 7 kr.! husker Holger Larsen.

Han er blevet et kendt ansigt i Christiansfeld og omegn. For han har kørt taxi i 53 år…
Holger er da heller ikke helt ung længere. Han fylder faktisk 80 næste år.

Viggos Lillebiler

– Dengang kaldte vi det ”lillebil”, og jeg kørte jo først som chauffør for Viggos Lillebiler her i byen. Men da jeg skulle til at have 25 års jubilæum, besluttede jeg at begynde for mig selv. Min første bil var en Mercedes. Jeg havde tre 220’ere, fortæller Holger.

Dengang skulle en taxi helst være en Mercedes. I dag kører Holger i en bus, hvor der er bedre plads til flere personer. Men det er for øvrigt også en Mercedes.

Holger har også kørt langtursbus:

– Jeg kørte hele sommersæsonen i 1975 for Tjæreborg. Jeg var endda i Lapland engang. En af passagererne var en tysker, som sad og holdt meget øje med landskabet. Konen fortalte, at han havde været soldat for Hitler deroppe, husker Holger.

Sådan har han mange historier, som han gerne underholder passagererne med.

Nej tak til fælles taxa-system

Men da Christiansfeld kom med i Kolding Kommune, skulle taxi’erne tilsluttes et fælles taxa-bestillingssystem for at kunne få ture for kommunen. Krone Taxa hed det dengang. Det ville Holger ikke.

– Det ville koste mig en masse penge uden at jeg fik ret meget gavn af det, og jeg måtte ikke selv tage imod bestillinger fra de lokale, uden at det gik gennem deres system i Kolding. Og jeg havde jo de fleste ture her i området.

I stedet søgte Holger tilladelse gennem Haderslev Kommune, hvor reglerne ikke var så skrappe.

– Og jeg får stadig nogle ture fra kommunen her i området, griner han.

Han udnyttede konflikten til et lille reklameindslag:
”74561513 – så er vi på pletten – selvom Kolding vil slet ’en.”

Kommer fra Thy

Holger kommer egentlig fra Thy. Men den 3. november 1968 kom han til Sønderjylland for at gå på Rønshoved Højskole. Her var tidl. minister Bertel Haarders far forstander.

– Jeg var sammen med én, der hed Jørgen From fra Fjelstrup. (Ikke den tidligere borgmester af samme navn.) Han skaffede mig et sommerferiejob på maskinstationen, så jeg kunne tjene lidt lommepenge. Og så blev jeg her.

Olsen Banden

Hvornår fylder du 80 år?

– Da jeg kom i skole kunne jeg ikke huske min fødselsdag, kun at det var en måned før juleaften. Altså den 24 november. Men det er først næste år, at jeg fylder rundt.

– Hvis du har set Olsen Banden i Jylland, har du set de bunkere, hvor jeg legede som barn. Dér, hvor grusvejen slår et sving, boede min bedstemor. De kaldte det Hauerslev i filmen, men det hedder Viksø i virkeligheden.

Se også