Lunderskov får ny direkte intercitylinje til Aarhus og Aalborg

Det bliver de populære IC3-tog, som efterhånden skifter farve fra hvide til røde, der skal betjene den nye intercitytogslinje, som giver Lunderskov direkte hurtig forbindelse til Aarhus og Aalborg. Foto: DSB

LUNDERSKOV: Når DSB skifter til ny køreplan fra 15. december i år, kommer der endnu en linje med intercity-tog bestående af de populære IC 3-tog. Det betyder, at Lunderskov får en direkte hurtig linje uden togskifte til Aarhus og Aalborg. Det skriver JV.dk.

Den nye intercitytogslinje betyder fx, at du kan bestille pladsbillet og få servering på 1. klasse, og at der ikke mere skal skiftes tog i Aarhus for at komme videre til Aalborg.

De populære IC3-tog skal afløse de nuværende omdiskuterede og meget udskældte IC4-tog, der i dag kører strækningen Esbjerg–Aarhus som regionaltog standsende ved alle stationer. Der bliver timedrift med det nye Intercitytog. Mellem Fredericia og Aarhus stoppes kun i Vejle, Horsens og Skanderborg. Og toget kører alle ugens dage med stop i Lunderskov i begge retninger.

Lidt af nød

Nu er det dog sådan lidt af nød, at DSB åbner den nye intercitytogslinje. Det skyldes, at Banedanmark nu er så vidt, at strækningen Esbjerg-Lunderskov får et helt moderne nyt signalsystem fra påsken 2025. Og det betyder, at de nuværende IC4-tog ikke mere må køre på strækningen.

Og da DSB skønner, at det ikke kan svare sig at forsyne de gamle IC4-tog med nyt, kostbart teknisk udstyr, som kan håndtere det nye signalsystem, fordi de om relativ kort tid helt skal udgå, vælger man så allerede fra 15. december at erstatte dem med IC3-tog, som allerede er forsynet med det nye udstyr.

Du kan i øvrigt allerede nu læse i DSB’s rejseplan, gældende fra 15. december i år, helt præcist, hvornår Intercitytogene til Aarhus og Aalborg kommer til at køre fra og til Lunderskov station.

/seb

Se også