Politiker fra Vamdrup klapper i hænderne over drop af solceller

Det var på dette store område mellem Tankedalsvej, Vonsild og Svanemosen, at Better Energy ville anlægge et kæmpemæssigt solcelleanlæg. Motorvejen E45 går midt gennem området. Kort: Kolding Kommune

VAMDRUP/POLITIK: Freddy Christensen, byrådsmedlem for Venstre, klapper tilfreds i hænderne over, at et politisk flertal i Kolding Byråd nu agter at droppe at arbejde videre med et gigantisk ellers planlagt solcelleanlæg sydvest for Kolding.

Freddy Christensen (V), Vamdrup, vil hellere sikre jord til erhvervsformål end til solceller.

Han har nemlig i lang tid på de indre linjer kæmpet mod projektet:

– Det har jeg gjort, fordi jeg synes, det er helt forkert, at så meget velegnet erhvervsjord, som der er hårdt brug lige omkring Kolding, skulle belægges med sorte solceller, bare fordi der er – eller har været – store penge i netop anlæg af solceller, siger Freddy Christensen til Fællesavisen.

– Dertil kommer også, at jeg også mener, at netop arbejdet med at forberede solcelleanlæg har tæret alt for meget på kommunens i forvejen pressede administrative kræfter, og at det er gået ud over alt for mange andre vigtige opgaver, føjer han til.

Freddy Christensens modstand mod netop det gigantiske solcelleprojekt sydvest for Kolding er slet ikke af ny dato. Han gjorde allerede opmærksom på sit synspunkt for et års tid siden i et læserindlæg blandt andet her i avisen.

Gigantisk anlæg

Det politiske flertal i byrådet, som nu vil droppe solcelleanlægget, begrunder udmeldingen med, at de ikke længere vil vente på at sikre truet grundvand mod pesticider, som solcellerne ellers skulle medvirke til.

Og helt konkret handler det om et gigantisk solcelleanlæg, som skulle anlægges inden for et svimlende 853 hektar i et område mellem Tankedalsvej, Vonsild og Svanemosen sydvest for Kolding.

Reagerede på udsættelse

Opgivelsen betyder, at cirka 40 lodsejere nu nok også må vinke farvel til tilbudte attraktive priser på jord og ejendomme, som skulle belægges med solceller fra det selskab, Better Energy, som stod bag projektet.

Byrådsflertallet, der nu er hoppet fra, har åbenbart reageret nu, fordi Betty Energy forleden overraskende meddelte, at man har udskudt det forberedende arbejde til anlægget til en gang efter 2029 med den indirekte begrundelse, at tiden har gjort, at det nu er mindre attraktivt at etablere solcelleparker.

Som tidligere omtalt her i avisen, så har Better Energy også gang i et andet stort solcelleanlæg, som strækker sig fra landsbyen Andst i nord til et punkt ved Pottehuse ved Horskær vest for Vamdrup. Et anlæg, som berører arealer både i Vejen og Kolding Kommuner.

/seb

Se også