Hejls/Hejlsminde har rekord i lang ventetid på ambulancen

En undersøgelse viser, at ambulancen godt kan være længe om at komme til post-distrikt 6094, Hejls/Hejlsminde-området.

AMBULANCER: Hvis du bor i postdistrikt 6094 Hejls/Hejlsminde-området, så skal du måske væbne dig med tålmodighed, hvis du via 112 akut får brug for en ambulance. Den kan nemlig godt være længe undervejs.

Det viser målinger i en undersøgelse, som Region Syddanmark har foretaget generelt om ventetider på ambulancen i regionen. 

I fagsproget kaldes ventetiden for responstid. Og den må efter regionens egen målsætning højst være 15 minutter uanset, hvor du bor

Men for postdistrikt 6094 holder regionens måltal ikke helt. 

I undersøgelsesperioden var der 50 udrykninger til området via 112. Heraf var ikke færre end 14 procent længere end de 15 minutter om at nå frem. Og det er rekord for lang ventetid på ambulancen i Kolding Kommune!

Hvorfor ambulancen ind i mellem er længe om at nå frem til Hejls/Hejlsminde-området er der ingen umiddelbar forklaring på. 

For hvad angår andre områder i kommunen, der ligesom Hejls/Hejlsminde-området har forholdsvis langt til nærmeste faste ambulancestation ser tallene helt anderledes ud.

Bedre i byerne

Til postdistrikt 6070 Christiansfeld var der i undersøgelsesperioden 229 udrykninger, men her var der kun 3,1 procent, der ikke nåede frem inden for 15 minutter. Postdistrikt 6640 Lunderskov er noteret til 3,4 procent af 146 udrykninger, og for 6580 Vamdrup nåede 4,6 procent af 263 udrykninger ikke frem inden for 15 minutter.

I postdistrikt 6000 Kolding var der kun 0,8 procent, der overskred regionens målsætning på højst 15 minutters responstid. 

Ambulancemæssigt dækkes Hejls/Hejlsminde-om-rådet normalt af ambulancer fra det private redningsselskab Responce, som har fast ambulancestation i Kolding. Det skyldes, at regionen efter udbud har aftale med dette selskab om ambulancedrift i Trekantområdet. 

Men hvis der fx ikke lige er en ledig ambulance hos Responce, når der er brug for den i postdistrikt 6094 Hejls, så kan den godt komme fra Haderslev, hvor regionens eget ambulancevæsen har fast station.

Se også