Tretten anholdt for at drive illegal cigaretfabrik

VAMDRUP: 11 millioner cigaretter er røget over i politiets lager i stedet for at ende som ulovlig tobak på gaden. Det er sket efter en stor aktion, hvor Særlig Efterforskning Vest (SEV) slog til mod en illegal cigaretfabrik på en landejendom ved Vamdrup.

Her blev adskillige millioner cigaretter fundet, mens tretten mænd fra Polen og Ukraine blev anholdt. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

– Ved aktionen blev der beslaglagt cirka 11 millioner cigaretter samt en større mængde professionelt produktionsudstyr, fortæller vicepolitiinspektør ved SEV, Morten Vegger, i meddelelsen.

– Det er vores opfattelse, at de anholdte gennem en længere periode har produceret adskillige millioner cigaretter på stedet, siger han videre.

De anholdte mænd er mellem 32 år og 70 år. De er nu alle sigtet for groft smugleri ved at have indsmuglet rå tobak, der skulle bruges til ulovligt at producere flere millioner cigaretter. Og her er tallet 45 millioner nævnt!

Det er ikke kun dansk politi, der har holdt øje med den illegale fabrik og transporten af tobak dertil. Det har også Europol, Skattestyrelsen og flere udenlandske politimyndigheder.

De tretten polakker og ukrainere er blevet varetægtsfængslet i knap fire uger. De nægter sig alle skyldige, og ingen af dem ønskede at afgive forklaring ved grundlovsforhøret ved Retten i Kolding i dag onsdag, hvor anklagemyndigheden fil dørene lukket, oplyser Østjyllands Politi.

Alle tretten har taget forbehold for at kære kendelsen til landsretten. Hvis de vælger det, skal Vestre Landsret tage stilling til, om varetægtsfængslingen skal opretholdes.

Den pågældende landejendom, hvor cigaretfremstillingen er foregået, ligger på Vamdrupvej mellem Vamdrup og Ødis og bærer navnet »Lille Staver«.

/bro

Se også