Vinterbadenymfer glæder sig til sauna

Winnie, Pia og Beth glæder sig til at komme ind i varmen efter deres vinterbad.

Mandag eftermiddag havde avisen sat stævne med tre bestyrelsesmedlemmer fra den nydannede forening, Winnie Hauge, Pia Johansen og Beth Krogh, på havnen i Hejlsminde. 

Solen strålede fra en gnistrende klar og blå vinterhimmel, men vandet var sikkert kun få grader over frysepunktet. Det afholdt dog ikke de tre friske kvinder fra at springe i vandet til ære for avisen.

Tilbage oppe på det tørre kunne det nu have været fantastisk med en tur i saunaen, mener de tre samstemmende. 

Winnie, som er formand for foreningen, fortæller at man allerede har haft møde med firmaet Seasight i Hvide Sande, som i samarbejde med det norske arkitektfirma Zeuthen + Storm har bygget en flot flydende sauna i Oslo. Foreningen arbejder nu benhårdt på at skaffe et magen til i Hejlsminde. 

Beth Krogh tilføjer, at man har lagt vægt på, at der kun indgår bæredygtige materialer i saunaen, som man håber på, vil være færdigt og på plads til december.

Den samlede pris for sauna, gravearbejde og strøm med mere vil dog løbe op i omkring to millioner kroner. 

Derfor søger bestyrelsen i den nystartede forening om fondspenge hos blandt andre Friluftsrådet, Nordlys, Nordea og Real Dania. 

Der er ingen tvivl om, at anlægget, omfattende 3 badestiger, sauna og omklædningsrum øverst, vil gøre Hejlsminde endnu mere attraktivt for tilflyttere og de mange turister, som hvert år besøger den hyggelige havn, som dannede grænse indtil 1920.

Af Lars Østergaard Jensen

Se også