Nyt samlingspunkt for bæredygtighed

Borgmester Jørn Pedersen midt i det nye bæredygtighedshus, der bliver indrettet i samarbejde med studerende fra SDU og Designskolen Kolding. (Pressefoto).

KOLDING: Lige efter påske forventes de første medarbejdere at rykke ind i »Kolding2030 – Bæredygtighedshuset«, Jern-
banegade 3 på Koldings gågade.

 

Det handler om et nyt sted, som skal sætte fart på den bæredygtige dagsorden. Borgmester Jørn Pedersen (V) forventer, at initiativer bliver en dynamo som kan få rigtig mange med om bord på den bæredygtige rejse.

Planen med huset er, at alle skal kunne kigge ind med gode idéer og forslag, samt måske selv få inspiration og tips til bæredygtige tiltag:

– Lige nu – og formentlig et godt stykke tid endnu – står corona i vejen for, at der kan mødes op fysisk i Kolding2030-huset. Men med en meget central placering i byen håber jeg, at mange på sigt vil benytte sig af muligheden. Samtidig håber vi også, at vores kommende samarbejdspartnere med tiden sætter deres tydelige præg på udvikling af huset og bliver en del af dagligdagen, siger borgmesteren.

Kolding Byråd har fundet midler til at finansiere driften af huset, men planen er, at det skal udvikles i tæt samarbejde med en række private og offentlige partnere.

Huset indrettes i samarbejde med studerende fra Syddansk Universitet og Designskolen. Åbningstiderne vil følge butikkernes. Det skal endvidere fungere som mødested for borgere, der har bæredygtighed som fællesnævner, lyder det i en udsendt pressemeddelelse.

Corona betyder dog, at en officiel åbning af Bæredygtighedshuset må vente til senere. 

/bro

Se også