Christiansfeld topper med flest solgte byggegrunde

Billedet er fra udstykningen Sønderkobbel i Christiansfeld, hvor nye huse skyder så hastigt op, at der nu kun er to ledige grunde. Sønderkobbel ligger ved Allervej og ved vejen til Thorning Mølle i et meget smukt kuperet naturområde. (Foto: sebro-press).

GRUNDSALG: Kolding Kommune har i første kvartal af 2021 solgt dobbelt så mange byggegrunde som i hele 2020. Og det glæder borgmester Jørn Petersen (V):

Især i centerbyerne, Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup, hitter på grundkøbernes liste. Men der er også solgt byggegrunde i landsbyerne Skanderup, Sdr. Bjert og Ødis.
– Vi er ved at få solgt de sidste grunde i udstykninger, der kun i et par år har været etablerede boligkvarterer. Og samtidig sælger helt nye udstykninger også godt. Det er skønt, når folk finder en grund, der passer netop til dem. Og det er godt både for både centerbyerne og landsbyerne, at der kommer nye indbyggere til, pointerer en tilfreds borgmester. Han glæder sig også over, at private udbydere, der sælger byggegrunde, i øjeblikket har tilsvarende travlhed.
Få grunde tilbage
men flere er på vej
Af de kommunale grunde har der været mest run på salget i Christiansfeld.
Her er der i år allerede solgt ni byggegrunde på første etape af en ny udstykning med navnet Sønderkobbel.
Af 24 parceller er der nu kun to ledige grunde tilbage. Og bare inden for de seneste tre måneder er der solgt ni grunde i denne nye udstykning.
I Lunderskov er der solgt syv grunde i tre store næsten sammenhængende udstykninger ved Dollerup Sø. Og her er også kun to ledige grunde tilbage.
I Vamdrup er der også kun to ledige grunde tilbage i udstykningen Hvidkærgårdsparken. Men her går salget lidt langsommere, idet udstykningen har eksisteret i en del år.
I Vamdrup er der også for nylig udstykket nye kommunale grunde i Bastrup. Her blev fem af otte grunde solgt i en udbudsrunde først på året. I denne udstykning er der yderligere fire grunde på vej. De bliver udbudt til salg her i april, lyder det fra kommunen.
/bro

Se også