Rundvisninger i UNESCO-byen er i gang igen

CHRISTIANSFELD: – Det er gået helt fint med pæn tilslutning. Det siger Lene Thomsen fra Museum Christiansfeld/Kolding efter genoptagelsen af de populære rundvisninger i UNECO verdensarvs byen, som fandt sted i den forløbne weekend.

– Christiansfeld har jo en helt særlig historie, og der er ingen bedre måde at opleve den på end på vores by rundvisninger »Verdensarv i særklasse« med en af vores engagerede guider, og det er der heldigvis mange, der vil se og høre om, siger leder og Site manager Lise Thomsen.

Hun fortæller, at rundvisninger fortsat ledes af medlemmer fra det faste rund-
visningskorps, som omfatter omkring ti personer med særdeles godt kendskab til byens spændende historie

Og byens historie er helt unik. Den er planlagt som en idealby, tilpasset efter Brødremenighedens enkle og velordnede liv og traditioner. Et unikt stykke verdensarv med gennemført byplanlægning med lange, lige gader og imponerende arkitektur. Den verdensomspændende Brødremenighed opførte oprindeligt 27 menighedsbyer fordelt over hele verden. Christiansfeld er i dag den bedst bevarede med en helt særlig atmosfære.

»På grund af corona har vi været lukket ned siden september sidste år, og derfor har vi glædet os utrolig meget til, at vi nu igen kan vise gæster rundt og fortælle den fantastiske historie om byen og Brødremenigheden. Onsdag den 21. tager vi så næste skridt og åbner dørene til vores nyindrettede museumsbutik og vores udstilling i Søstrehuset«, fortæller Lise Thomsen.

Rundvisningerne i verdensarvsbyen fortsætter lørdage og søndage fra kl. 13.00, og da de foregår på offentlige arealer, kræves der ikke Coronapas eller test. Dog må der ifølge restriktionerne højst være ni personer med på hver rundvisning. Booking kun via telefon: 7633 8100.

/bro

Se også