Legeplads til de små bag Søstrehuset

Den netop færdiggjorte smukke hytte af pileflet, som børn og barnlige voksne kan gemme sig i, når bladene springer ud. Her ses Käte Thomsen fra Brødremenigheden på inspektion indenfor.


I Søstrehusets Have har Kolding Kommune i samarbejde med Brødremenigheden skabt et smukt åndehul for byens borgere.

Da Kolding Byråd i sin tid bevilligede midler til en legeplads for de mindste i Christiansfeld blev der peget på Søstrehusets Have, der er ejet af Brødremenigheden. Landskabsarkitekt i Kolding Kommune, Thomas Misbach Durand Thinghuus, fortæller til avisen, at det var vigtigt, at rammerne også kunne fortælle om byens havekultur, og at legepladsen blev holdt i neutrale farver og materialer. Haven er derfor inddelt symmetrisk i 4 felter med en midterakse gående fra den lille pavillon og gennem brønden i Søstrehusets gård til Søstrehuset.

Haven var oprindelig tre gange så lang, men i samme bredde som nu, Traditionelt var haven også inddelt i prydhave, grøntsagshave og frugthave. I denne nyfortolkning har vi blandet elementerne og altså etableret en legeplads, der kan være et uformelt mødested, som primært henvender sig til de mindste børn og deres forældre. Elementerne i legepladsen er en sandkasse, legebænk, pileflet og sten til at kravle på. I midten vil der blive plantet hindbær, fortæller Thomas Thinghuus.

Haven er stadig privat, men er nu offentligt tilgængelig. Kolding Kommune og Brødremenigheden deles om driften af arealet.

/Lars

Se også