Andreas Schou på Tågerup vinder ranglisten i spring

Andreas Schou på Darc de Lux under DM i fjor, som hjembragte en flot sølvmedalje. (Foto: Absolute Horses).

Af Svend Erik Brodersen, journalist (DJ)

STEPPING: »Absolute Horses«-rytteren på Tågerup Farm ved Stepping fik en flot førsteplads på ranglisten i spring med hesten, Darc de Lux.

Og det var netop på Darc de Lux – en kun ti-årig hest, som Andreas Schou i fjor vandt sølv med ved DM.

At det er en hest, der har talent, er dens rytter Andreas Schou ikke i tvivl om. Og det har han netop fået bekræftet. Ekvipagen er nemlig blevet kåret som vinder af Dansk Rideforbunds rangliste i ridebanespringning år 2020. 

Rideforbundet samler hvert år, inden for de forskellige discipliner, de resultater, som ryttere har opnået gennem året på danskavlede heste. Det gælder ved såkaldte A-, B- og C-stævner – elitestævner, landsstævner og distriktsstævner. Og resultaterne giver flere point, jo højere sværhedsgraden er, fortælles der fra Absolute Horses stutteriet,  som ligger mellem Stepping og Sommersted.

Andreas Schou og Darc de Lux har opnået 2124 point fordelt på 13 starter. 

Andreas er en flittig rytter, som rider mange forskellige heste, og han har fået flere flotte placeringer på ranglisten. Andreas Schou starter ikke kun ved stævner herhjemme, men også rigtig mange i udlandet.

Medalje

Ved DM i 2020, der blev holdt på Andreas’ hjemmebane på Tågerup, blev det til en sølvmedalje netop på Darc de Lux. Guldet gik til Lars Nørgaard Pedersen på Bøgegårdens Gladiola, men på ranglisten blev denne ekvipage henvist til andenpladsen.

I en årrække vandt Andreas Schou, både som pony-, U18 og U21-ryttermesterskaberne i ridebanespringning. Men i de ti år, der har været holdt DM på Tågerup, har han ikke vundet. Så han er rigtig glad for sølvmedaljen i fjor og nu for den fine placering på ranglisten for 2020.

I år holdes der igen DM på Tågerup. Det er planlagt til 5. til 8. august og kan forhåbentlig blive med tilskuere i år. Det var ikke muligt i fjor på grund af Corona-restriktionerne. 

Fakta:

Teamet Absolute Horses driver en hingstestation, hvor verdens førende blodlinier er repræsenteret.

Hingstene går i sporten på de niveauer, der er svarende til deres alder, og gør sig gældende såvel i Danmark som internationalt.

Farmen har samarbejdspartnere i Sverige, Tyskland og Belgien, som formidler sæd fra de danske hingste, og som viser dem frem til kåringer og brugsprøver. 

Absolute Horses har de seneste par år afholdt DM i ridebanespringning.

Christian og Andreas Schou er hovedaktionærer i Schou Absolute Horses A/S.

Se også