Vinfestivalen er ikke aflyst – men hænger i tynd tråd

Attila D. Szoscska – kasserer i styregruppen for Vinfestivalen. (Foto: Sebro-pres).

Af Svend Erik Brodersen
journalist (DJ)

CHRISTIANSFELD: Vinfestivalen 2021 er ikke aflyst, men på grund af gældende corona restriktioner hænger arrangementet i en tynd.

Det er i hvert fald den mening kassereren for festivalens styregruppe, Attila D. Szocska, har lige nu om den største årlige begivenhed i byen:
– Med de skiftende corona restriktioner ved vi jo ikke, om vi er købt eller solgt. Vi ved kun, at med de nuværende restriktioner vil det nok ikke kunne lade sig gøre at gennemføre Vinfestivalen 2021. Men det kan jo ændre sig fra dag til dag, siger Attila D. Szocska til Christiansfeld Avis.
Vinfestivalen har gennem mange år været den helt store begivenhed i kulturarvsbyen med cirka 10.000 besøgende gæster henover den weekend, som arrangementet holdes. Og det plejer at være den første weekend i august, hvor der bliver festet i kulturarvsbyen fra fredag til søndag.
Afventer indtil juni
Attila D. Szocska oplyser videre, at der holdes møde i styregruppen først i juni måned. Og her vil skæbnen for Vinfestivalen 2021 blive afgjort:
– Under normale forhold ville vi allerede på nuværende tidspunkt være godt i gang med forberedelserne. Vi plejer at starte i april måned, så vi er allerede nu langt bagefter, lyder det videre fra kassereren i styregruppen, som bl.a. består af flere repræsentanter fra Christiansfeld Forum.
Med forberedelser henvises der blandt andet til de mange frivillige, der skal adviseres:
– For uden dem kan festivalen ikke gennemføres. Musikken skal også på plads, lyder det fra Attila D. Szocska, som fortsætter:
– Vi har også løbende kontakt til vore vinbønder i Tyskland. De har alle meldt klar til komme her op med kort varsel, så hvis vi kan gennemføre festivalen, så er den vigtige ting på plads.

12 vinfestivaller
– Der er holdt Vinfestival i Christiansfeld tolv år i træk indtil sidste år, hvor Covid-19 satte en stopper for festlighederne. Vinfestivalen er et non profit arrangement, som hele byen står bag:
– Vi kører med et budget på 250.000 kroner. Men det tilrettelægges sådan, at det ikke skal give overskud. Og hvis det alligevel gør det, så henlægges overskuddet til næste år, fortæller Attila D. Szocska.
Han driver, sammen med sin bror Peter et spændende handelshus i en historisk bygning midt i Christiansfeld, som tidligere har huset byens brandsprøjte – og byens lokale museum.

Se også