Flydende sauna med grøn profil på vej til Hejlsminde

Per Jørgensen fra bestyrelsen fortalte om projektet i detaljer. (Privatfoto: Lars Thiesen).

HEJLSMINDE: Hejlsminde-folket arbejder hårdt for at få en sauna. Flere forskellige projekter har været i spil, men som første prioritet er valget nu faldet på en flydende sauna med grøn profil – magen til en der findes i Oslo, og som er vældig populær.

Bestyrelsen for Hejlsminde Havnebad havde forleden inviteret til informationsmøde netop omkring Saunaprojektet. 44 personer havde valgt at bruge en flot sommeraften til at høre om det spændende projekt.

På mødet gennemgik bestyrelsen projektet, flot illustreret med flere plancher der fint illustrerede, hvad man har tænkt sig. Den kommende nye flydende sauna skal produceres hos Seaside i Hvide Sande, og vil som nævnt få en grøn profil.

Der har fra starten været stor opbakning om projektet, og startskuddet gik da også med en stor økonomisk bevilling fra Kolding Kommune.

Fra mødet hedder det, at bestyrelsen, og flere underudvalg, har arbejdet meget på at få en sauna til havnen i Hejlsminde, og der har været stor opbakning hele vejen – også fra naboforeningen, Hejlsminde Bådlaug.

Det oplyses videre, at de forskellige tilladelser også er ved at være på plads. Dog mangler den endelige finansiering. Men der arbejdes videre og håbet er, at Hejlsminde får sin sauna i 2022.

Foreningen bag projektet, Hejlsminde Havnebad, tæller nu 323 støttemedlemmer. De fremmødte til orienteringsmødet kvitterede for bestyrelsens – og andre involverede – indsats med klapsalver.                   /bro

Se også