Annelise med væven og Kreative Værksteder har 25 års jubilæum i år

Annelise Nielsen har været aktiv i de populære Kreative Værksteder gennem 25 år. Her er hun ved sin væv.

Annelise Nielsen har været med fra starten af de Kreative Værksteder, som i uge 30 udstiller i forsamlingshuset i Hejlsminde. 

– Vi var nogle lokale kunsthåndværkere, som udstillede vores ting hjemme hos os selv. Så kunne folk komme ind og se dem. Men så fik jeg idéen, at vi kunne udstille vores ting et fælles sted.

– Det nye forsamlingshus i Hejlsminde var netop blevet opført, så det var jo et oplagt sted, fortæller Annelise, som siden har været med i 25 år.

– Vi fik i første omgang støtte fra den tidligere Christiansfeld Kommune. Men da støtte til leje af huset senere faldt bort, trådte en lokal sponsor i Hejlsminde til og betalte, hvad det kostede. Det har hun siden gjort hvert år, og det er vi meget taknemlige for, siger Annelise.

Annelise Nielsen var de første mange år også koordinator for gruppen af udstillere. Hun er nu oppe i årene, men stadig meget engageret i de Kreative Værksteder. Hun har medbragt en af sine store væve. Og selv om den er stor, så har hun en endnu større væv derhjemme i Hejls. Men den er for besværlig at flytte rundt på. Den har hendes mand lavet. På den kan hun væve duge på op til halvanden meter i bredden.

Annelise har før sin pension arbejdet på kontor, men har siden 70’erne haft interesse for at væve kunsthåndværk.

– Jeg begyndte på en lille rammevæv, men opdagede hurtigt, at det var begrænset, hvad man kunne. Så fandt vi denne væv, som jeg har med her, på et loft. Den så forfærdelig ud, men vi fik den renset og gjort i stand, fortæller Annelise, der så vidt muligt væver lidt hver dag.

– Jeg er stadig meget glad for at være med her. Men kræfterne er jo ikke de samme mere. Det betyder ikke noget, at vi i år har ni dage, hvor vi normalt kun har en uge. Det er mere flytningen af væven og opstillingen af standen, der tager nogle kræfter. Besøgstallet har svinget gennem årene, men vi har normalt haft 1500-2000 besøgende hvert år i uge 30. Vi er spændte på, om de ekstra åbningsdage giver flere besøgende i år, slutter Annelise Nielsen.

Af Henri Nissen

 

Se også