Strikkeudstilling i Søstrehuset

Torsdag den 19. august slås dørene op til en strikkeudstilling i Søstrehuset i Christiansfeld. Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Museum Kolding og kunsthåndværkergruppen Netmaskerne og får titlen: ”Art Deco i strik”

-Lokalerne i Søstrehuset i Christiansfeld, som Museum Kolding bruger til udstillinger er dejlige og lyse, og de strikkede kreationer får den allerbedste plads her. Når Museum Kolding vælger at lave en udstilling sammen med Håndværkergruppen Netmaskerne, er det med baggrund i vores tilgang til samarbejde – og især vores store interesse i at vise håndværk og design, oplyser Steen Rosenvinge Lundbye, Kulturarvschef ved Museum Kolding.
Samme positive toner lyder fra Eva Folke, som er stifter af Netmaskerne. Hun vil være med til at stille kreationerne op, og der er desuden plancher til hvert enkelt værk med billeder og tekst om inspiration og øvrige tanker bag. Man behøver med andre ord ikke have forhåndskendskab til strik for at få noget ud af udstillingen.
-Det er første gang, vi udstiller i Søstrehuset, og vi glæder os. Stedet er så smukt, og som by er Christiansfeld helt unik, så det hele passer rigtig godt sammen. Jeg valgte, at det skulle være Art Deco, fordi jeg i min research fandt ud af, at netop denne stilart var på mode for cirka 100 år siden i 1920’ernes Europa, siger Eva Folke,  som er stifter af Netmaskerne. og som også bidrager med sin egen kreation på udstillingen i Christiansfeld.
Strikke udstillingen  kan ses frem til 24. oktober./bro

Se også