Mænd læser sammen

 

 

KULTUR: Er du en mand i pensionsalderen, og kan du lide at læse? Så kan du være med i ”Læs som mand”.  Det handler om fælleslæsningsforløb otte mandage med start 6. september.
Der er tale om en gentagelse af en succes fra sidste efterår, hvor biblioteket, i samarbejde med Syddansk Universitet, gennemførte et lignende fælleslæsningsforløb.

”Du er sammen med andre mænd i pensionsalderen på Kolding Bibliotek og læser korte tekster, sammen en bibliotekar, som har valgt teksten. Der læses højt og tales om den. Du skal derfor ikke læse noget hjemmefra, men blot møde op, lyder det om indslaget fra biblioteket.

Forløbet foregår på Kolding Bibliotek mandage klokken 10.00 -11.30 fra den 6. september 2021 og otte uger frem. Det er gratis at være med. Interesserede mænd kontakt Cecilie Flinck på cecfl@kolding.dk for  tilmelding eller blot for at høre nærmere.

Fælleslæsningen ”Læs som mand”, står Statens Institut for Folkesundhed og Institut for Kulturvidenskab ved Syddansk Universitet bag. Projektet undersøger, om litteratur og læsegrupper kan være med til at højne mænds mentale helbred. En undersøgelse viser, at mænd, der går på pension, i særlig grad er udsatte for at blive ramt af en række mentale sundhedsproblemer.

Se også