Mølledag i Sillerup

Møllens bager Lorents foran den gamle mølle i Sillerup. (Foto sebro-press).

SILLERUP: På søndag afvikles den populære høstmølledag på Sillerup Mølle ved Fjelstrup.

Formanden for møllens venner, Hans Aage From, fortæller, at dagen begynder klokken 10 og slutter klokken 16.

– Helt som sædvanligt kan der ved bagehusets dør købes friskbagt franskbrød, boller og kringle, som møllens bager, Lorents, lige har taget ud af den gamle stenovn. Og klokken 11.30 er der salg af boghvedegrød i møllens cafe. Dertil serveres der sirup, kanel, sukker og en smørklat, fortæller Hans Aage From om det populære arrangement.

På møllens lille mark opbygges der et kræmmer-marked, hvortil der er gratis stadepladser. I løbet af dagen bydes der også på underholdning, og den gamle smukke vindmølle fra 1859 er åben, så den kan beskues indefra:

– I møllen er der på hvert loft informationstavler, som forklarer om de aktiviteter, der er foregået. Der er gratis adgang til møllen og til området, og der er gode parkeringsforhold, fortæller Hans Aage From fra møllens venner.                  /bro

Se også