Ny redningsvogn fik ilddåb i dødsulykke

Og her viser Jens Erik Lind – sammen brandmand Tom Frandsen (tv.) – grej til specielt til frigørelse af fastklemte i uheld, hvor tunge ting er involveret. Som det kan ses er alt materiel pakket i rullevogne, som kan køres tæt til stedet, hvor det skal bruges. (Foto: sebro-press).

Af Svend Erik Brodersen

journalist (DJ)

CHRISTIANSFELD: TrekantBrand station Tyrstrup – Tystrup Frivillige Brandværn – har fået en split ny redningsvogn. Og det nye køretøj fik sin »ilddåb« i forbindelse med redningsarbejdet, hvor en lastbil, som tidligere omtalt i avisen, væltede ved Christiansfeld, og hvor en 52-årig chauffør blev dræbt.

Lederen af brandstationen i Tyrstrup (Christiansfeld), Jens Erik Lind, fortæller til avisen, at den nye redningsvogn ikke alene skal bruges i lokalområdet, men også skal kunne tilkaldes som assistancehjælp til lokale brandvæsner i et meget stort område af det TrekantBrand dækker. Det skyldes, at køretøjet er udstyret med frigørelsesværktøj af svær kaliber, som er nødvendigt, især når tunge køretøjer er indblandet i uheld:

»Ja, vi kan da godt komme til at køre helt til Vejen og Billund-områderne, hvis der brug for det udstyr, der er i vores nye køretøj til tung frigørelse,« fortæller Jens Erik Lind:

Den nye redningsvogn er bygget op på en IVECO undervogn. Men i stedet for et almindeligt varevognslad er der bygget en speciel »kasse« på af Plagborg Karosserifabrik ved Vejle. Både det ydre og det indre er specielt udviklet i samarbejde med TrekantBrand netop til redningsopgaver.

Indholdet består af værktøj og lignende grej. Det er nemt og hurtigt at komme til, da det kan rulles ned fra køretøjet og køres direkte hen til uheldsstedet, hvor det skal bruges.

»Vi forventer os meget af køretøjet. Ikke mindst fordi det specielt er udviklet af TrekantBrand netop til redningsopgaver,« fortæller Jens Erik Lind.

Den nye redningsvogn har afløst et ældre og nedslidt køretøj. Foruden i Tyrstrup har TrekantBrand kun materiel og køretøj til brug specielt til »tung« frigørelse på station Fredericia (Fredericia Brandvæsen).

Se også