Herlig aften med Iversens Trio

Iversens Trio

Da foreningen Klassisk Christiansfeld tirsdag den 2. november indbød til koncert med Iversens Trio i Søstrehuset kom omkring 80 gæster, fortæller foreningens formand Hans Erik Jensen. 

Trioens særkende er en blanding af instrumentale musikstykker vekslende med fællessang med publikum – et koncept, som musikerne har optrådt med i mange sammenhænge som baller, fødselsdage, bryllup, sølvbryllup og guldbryllupper, kirkekoncerter samt sang- og musikaftner.

Musik fremført med nerve og elegance

I løbet af koncerten underholdt de tre rutinerede spillemænd fortrinsvis med skandinavisk folkemusik, danske sange som fra Mandalay (kendt med Four Jacks) til salmer som Nu vågne alle Guds fugle små.

Efter koncerten fortalte en af tilhørerne, Gunnar Jakobsen fra Brødremenighedens Blæserkor, at han havde været meget betaget af koncerten og ikke mindst af trioens rytmiske udgave af salmen, Nu falmer skoven trindt om land.

Fra kvartet til trio

Oprindelig var der tale om en kvartet dannet for et par og tyve år siden som et samarbejde mellem disse fire musikere, som alle havde dyrket folkemusik, men også klassisk og underholdningsmusik: Søren Iversen fra Christiansfeld på violin, Benny Simmelsgaard fra Nørre Snede på kontrabas, Bent Melvej fra Viborg på harmonika og ikke mindst Per Lilholt (far til Lars Lilholt) fra Aalborg på bratsch. Da Per Lilholt for et par år siden afgik ved døden i en alder af 92 år, opgav man at finde en afløser for herefter at fortsætte som trio. 

Foreningens næste og sidste arrangement i år afholdes lørdag den 11. december kl. 15.30 med Det Fynske Kammerkor, som også tidligere med succes har sunget i Christiansfeld. 

Lars.

Iversens Trio
Iversens Trio
Iversens Trio
Se også