Christiansfeld Årskalender for 2022 sælger pænt

Jytte Ludvigsen ses her i Lokalarkivet med et eksemplar af Christiansfeld Årskalender 2022 – som hun håber vil blive anvendt som julegave. (Foto: sebro-press).

Af Svend Erik Brodersen

CHRISTIANSFELD: – Vi sælger da pænt, men vi kunne da godt ønske at sælge endnu flere. Sådan siger Jytte Ludvigsen, leder af Christiansfeld Lokalhistorisk Arkiv og Forening – og udtalelsen gælder salget af Christiansfeld Årskalender 2022.

Årskalenderen kom på gaden til salg i forbindelse med årets Håndværkets dag ved og i Søstrehuset i sommer. Årets emner i kalenderen er: »Gartnere, blomsterhandlere og foreninger«.

Kalenderen er på 29 sider plus omslag. Den er blevet til i et tæt samarbejde mellem formanden for Christiansfeld Lokalhistorisk Arkiv og Forening Nels Thors-gaard og lederen af arkivet, Jytte Ludvigsen.

Nels Thorsgaard skriver blandt andet i forordet til kalenderen:

»Kalenderen 2022 fortæller om vore blomsterforretninger, haveforeningen og gartnere, samt om forskellige haver i Christiansfeld og omegn«.

Han fortæller videre i forordet, at Christiansfeld i sin oprindelse var tænkt som en haveby. Altså ingen huse uden haver.

»I byens midterfelt mødes haverne indbyrdes og i byens yderfelter møder haverne landskabet. Haverne i midterfeltet er opdelt i parterre – både til nytte og glæde. Og næsten alle har et lysthus«, står der videre at læse i forordet.

Og kalenderen er rigt illustreret med billeder – holdt i det grønne. Der er spændende omtaler af kirkegården ved Tyrstrup Kirke, Høkkelbjerg Staudehave, Kamelia gartneriet i Aller, Camilas Blomster, Christiansfeld Havekreds, Anemonen fra 2000.

Endvidere omtales også Christinero – den romantiske have, Dridevad Gartneri ved Ødis, Sofie og Aage Jensens gartneri, Blomstergården og Vagge’s Juletræer i kalenderen.

Og så er der adresser og andre oplysninger om alle lokalhistoriske foreninger og arkiver, der er i den gamle Christiansfeld Kommune.

– Vi håber, at nogle finder kalenderen så interessant, at de måske vil overveje den som julegave til familie, venner eller bekendte, føjer Jytte Ludvigsen slutteligt til.

Og Christiansfeld Årskalender 2022 kan købes for 60 kroner i flere af byens forretninger plus i Søstrehuset og hos Christiansfeld Lokalhistorisk Arkiv og Forening.

Se også