Helle stopper efter 19 år med Tyrstrup Herreds Tidende

Af redaktør Henri Nissen 

Mange læsere forbinder Christiansfeld Avis med Helle Wegerslev. Hun har nemlig været tilknyttet avisen siden sin ungdom. Men nu er det slut. 

Denne jule-udgave af Christiansfeld Avis er den sidste, som Helle har ansvar for.

Hun er allerede for nogen tid siden flyttet til Randers-egnen, og køreturen til og fra Christiansfeld i myldretiden er blevet for lang. 

Carlas datter

Helles mor, Carla Andresen, købte i 1987 Tyrstrup Herreds Tidende af Marie Pedersen, som havde drevet bladet siden 1970.

Da Carla Andresen pludselig døde i 2002, måtte Helle overtage avisen.

Helle havde ellers prøvet lidt af hvert – såsom advokat-sekretær, sygeplejeelev, grafiker hos MPI-reklame og Graphic Point i Kolding. I slutningen af 1980’erne blev hun ansat og udlært som typotekniker hos IK Sats og Grafik, som bl.a. fremstillede Haderslev Ugeavis og andre ugeaviser. Senere kom hun til Budstikken/Løhndorf Trykcentral i Vojens/Skrydstrup, som trykte Tyrstrup Herreds Tidende, indtil trykkeriet lukkede.

 Avis i næsten 100 år

Tyrstrup Herreds Tidende blev oprindelig oprettet i 1925 af den lokale handelsstand, men var fra 1938 ejet af bankbestyrer Peter Ravn og tobakshandler Theodor Hansen, indtil Marie Pedersen overtog bladet i 1970.

Carla Andresen indrettede kontor for bladet i eget hus i Lindegade 48. Efter hendes død i 2002, måtte Helle springe til og drive avisen videre. Hun flyttede senere kontoret til Lindegade 23, hvor Relax by Sønderhave nu har butik.

Der var imidlertid meget krævende at stå alene med avisen, som på det tidspunkt også udkom i hele sommerferien. Så det var  umuligt for Helle at holde fri. Hun solgte derfor avisen til Fonden Udfordringen til nytår 2014, men fortsatte som ansat med ret til ferie.

Hun var nemlig også fitness-instruktør i Kolding og ville også gerne have tid til at nyde sin motorcykel – en stor Harley Davidson.

Kontoret flyttede til det tidligere posthus på Jernbanegade, hvor det nu ligger. Navnet skiftede til Christiansfeld Avis, og man fusionerede med Lunderskov Folkeblad og forsøgte også at få et samarbejde med Vamdrup Ugeblad, som nogle år senere blev nedlagt og erstattet af Ugeavisen Vamdrup. 

Selv om Helle nu er flyttet fra Hejlsminde til Randers-egnen, har hun fortsat tilknytning til vores lokale område. Hendes to brødre, Thue og Sune, bor i henholdsvis Vonsild og Skovrup, hvor lillebroderen Sune  overtog familiens slægtsgård, og har etableret sig som entreprenør. 

Reception den 7.1.2022

Vi indbyder annoncører og læsere til at sige farvel til Helle ved en reception fredag den 7. januar 2022 kl. 14-16 i selskabslokalet bag redaktionen på Jernbanegade 1.

Se også