’Used2Kids’ lukker butikken ned efter 6 år

Forretningen ”Used2-Kids” lukker i løbet af foråret. Det fortæller ejeren Joan Hejsel.

– Stop mens jegen er god, opfordrer Joan Hejsel.

– Da butikken i sin tid startede, var det ret unikt med en butik kun med brugte varer til børn. På daværende tidspunkt havde jeg også selv små børn, forklarer Joan Hejsel.
– I mellemtiden er der kommet mange flere lignende butikker til, og min interesse for børneting er nok faldet lidt i takt med, at mine egne børn er vokset.
Corona har også sin del af skylden, da mange turister fra fx Tyskland har holdt sig væk i lange perioder.
Hvad fik dig til at starte op her i Christiansfeld?
– Jeg havde haft butikken i privaten i Hoptrup siden efteråret 2013. Da pladsen efter et par år blev for trang, ville jeg gerne have rigtige butikslokaler. Jeg fandt Christiansfeld oplagt, fordi her i forvejen lå mange specialbutikker, og det var også her, jeg fandt de bedst egnede lokaler, som butikken flyttede ind i i efteråret 2015.
Hvordan er det gået i de 6 år?
– Butikken blev taget godt imod, og der har gennem årene været mange faste kunder. Mange har været imponerede over udvalget og den orden, der har været – trods de mange varer.-
Holder du ophørsudsalg eller har du andre planer?
– Selvom den fysiske butik lukker, fortsætter jeg med at sælge brugte varer. Dette vil primært komme til at foregå via Used2Kids’ auktionsgruppe på Facebook og vil i højere grad være varer, der appellerer til lidt ældre børn, fx LEGO og brætspil. Jeg har dog alt for mange varer pt – både i butikken og på mine lagre – og holder derfor “lukkeudsalg” fra 3. januar til primo marts.
Har du gode råd til andre, som vil starte en butik?
– Sørg for at have familien med på idéen – de skal formentlig lide et afsavn, fordi du vil være optaget af din butik.
Sørg for at holde de faste udgifter på et minimum – de skal jo betales, uanset hvad du omsætter for.
Stop, mens legen er god! Der er ingen grund til at slide dig selv op (hverken mentalt eller fysisk), hvis butikken ikke genererer et overskud, eller du ikke længere har det sjovt.
Hvad er dine egne planer og drømme for fremtiden?
– Med lukningen af den fysiske butik har jeg frihed til at være mere sammen med mine børn og passe lidt mere på mig selv. Samtidig er jeg ikke bundet af et halvt års opsigelsesfrist på lokaler, hvis jeg pludselig ser et job, som jeg kunne tænke mig at søge. Jeg er uddannet cand. mag. i engelsk og dansk og har også undervisningserfaring fra handelsgymnasiet.
Jeg drømmer dog ikke umiddelbart om at komme tilbage til at undervise. I stedet vil jeg gerne lave noget inden for genbrug – fx være genbrugskonsulent, slutter Joan Hejsel.

Se også