BDM udsender syv volontører til Tanzania

CHRISTIANSFELD: Brødremenighedens Danske Mission, BDM, udsender syv unge volontører til Tanzania. I første weekend af december var de nye volontører samlet til et forberedelseskursus i Christiansfeld, og nu er de rejseklar.

De kommende fem måneder skal de arbejde på børnehjemmet Peter´s House i Sumbawanga og hos missionærfamilien Toldam Korsgård, som er udsendt af BDM til Sikonge.
De fem volontører som udsendes til Sumbawanga er Anne Østergaard Kristensen, Caroline Lautrup Pagaard, Hanna Søndergård Johansen, Ida Grønbæk og Mette Schjelde Sørensen. I Sikonge skal Lea Thusgaard Mortensen og Signe Bech Thorø hjælpe til i kirkens førskole, og desuden skal de passe Eskil, missionærparret Mia og Michael Toldam Korsgårds yngste barn.

To gange årligt sender BDM volontører afsted. Opholdet i Tanzania udfordrer årligt unge mennesker til at gøre en konkret forskel i et projekt, hvor der er brug for dem. Som volontør hos BDM bliver man en del af det lokale samfund, og arbejder tæt sammen med de lokale tanzanere. Volontørerne tilknyttes også byens kirke. Det betyder, at de lærer kulturen at kende indefra, hvilket giver en unik mulighed for at få Tanzania under huden:
– Når der rejses med BDM kommer man langt ud! Man kommer til at spise ris og bønner med fingrene, svinge hofterne til trommerytmer i kirken, beundre stjerneklare aftener, vågne til lyden af haner, der galer og børn som leger – alt sammen noget, der vil udfordre og sætte sig spor i livet, siger ungdomsmedarbejder Rebekka Brødsgaard Knudsen, som er ansvarlig for volontørprogrammet i en udsendt pressemeddelelse fra BDM.

Se også