Butikker bytter plads på Prætoriustorvet

Mandag den 17. januar åbnede BDM Butikken i flotte og nyrenoverede lokaler på Prætoriustorvet nr. 7 i Christiansfeld.

BDM-butikken lå tidligere på hjørnet ud mod Kongensgade. Men den plads er nu overtaget af Donslund Vine, som i forvejen har midterbutikken og mener, det er tid til at udvide.
Det andet hjørne var tidligere beboet af en anden genbrugsbutik, som stoppede før nytår. Men nu overtager de frivillige altså denne butik.
På åbningsdagen klippede generalsekretær Arngeir Langås den røde snor. Han markerede dermed samtidig butikkens nære tilknytning til Brødremenighedens Danske Missions vidtforgrenede arbejde rundt om i verden.
Indtægterne fra BDM Butikkens stjernesalg, genbrug og gaveartikler går nemlig til BDMs arbejde i bl.a. DR Congo, Albanien og Tanzania. Det gælder i øvrigt også for BDMs to andre butikker i Christiansfeld, BDM Genbrug (Møbelhuset) i Kongensgade og Shop Karibu i Søstrehuset.
De firvillige medarbejdere har knoklet i de seneste uger for at gøre den nye butik hyggelig og flot, efter at den gamle butik lukkede ned før nytår.
Brødremenigheden, som udlejer lokalet, har desuden stået for renovering, nyt køkken, maling og nyt skilt uden på butikken, fortæller hun.
– Så nu er vi klar til at hygge og betjene gamle som nye kunder med stjerner i alle størrelser, gaveartikler, og rigtig mange fine genbrugsting og sager, siger butikskoordinator Lydia Rhinstrøm-Jensen.
Henri.

Se også