Tågerup sætter punktum efter 12 år som arrangør af ridemesteskaber

STEPPING/TÅGERUP: Absolute Horses sætter værdigt punktum for 12 år som arrangør af mesterskaberne i ridebanespringning. Det sker med et stævne på Tågerup fra 27. april.

Der er ikke bare æren, medaljen og pokalen at kæmpe om, når årets DM i ridebanespringning afgøres ved stævnet . Til vinderen af årets danmarksmesterskab for senior er der en rekordstor præmie på 75.000 kr.

– Der er aldrig før set så høj en præmie, så vi mener, at vi med den sætter et værdigt punktum ved vores afskedsstævne, siger Christian Schou.

Til sølv- og bronzemedaljetagerne er der 25.000 kr. og 10.000 kr. Til sammenligning kan nævnes, at sidste års mester fik 30.000 kr.

Fire mesterskaber
Stævnet finder sted fra den 27. april til og med den 1. maj. Og det er ikke kun senior-rytterne, der skal i ilden. Der kåres hele fire mestre. Der afvikles nemlig også Agria DRF-mesterskaber for U18-, U21- og U25-ryttere. Det er anden gang, der gennemføres springmesterskab for U25-ryttere. Det blev indført som noget nyt i fjor i et forsøg på at fastholde ryttere, som synes springet fra U21 til senior er for stort.

Uden restriktioner
– Vi glæder os til et stævne uden coronarestriktioner, siger Christian Schou. Vi glæder os tder for til at se en masse ryttere og tilskuere. Og vi holder rytterfest fredag aften med tre retters menu, underholdning og musik, siger Cheistian Schou.

Tidligt på sæsonen
Mesterskabsstævnerne har de andre år ligget senere på sæsonen. Men det er ifølge Christian Schou et fælles ønske fra Absolute Horses og landstræner Bo K. Møller, at stævnet ligger på tidligt i år.

– Når stævnet ligger så sent som fx i fjor, så er alle udtagelser til nationsspringning, internationale mesterskaber m.m. overstået, siger han og føjer til:

– Så er der nogen, der vælger DM fra. Det så vi i fjor. Nu gælder det om at være i form og vise, hvad man kan, hvis man vil være med i udtagelserne. Det er ekstra spændende, fordi der jo er VM i Danmark i Herning til august.

Flere klasser
Det er ikke kun mesterskabsklasserne, der fylder de fem dage, stævnet varer. Der er klasser for fem-, seks- og syv-års heste. Og der er almindelige springklasser helt ned LA, som er 115 cm.

– Mesterskabsrytterne har mulighed for at have deres ungheste og andre ikke så øvede heste med, men også ryttere, der ikke er så rutinerede, får mulighed for at være med, siger Christian Schou.

Det er selvfølgeligt dyrere end et almindeligt stævne, fordi der er krav om at man har opstaldning på stedet. Men det er også en oplevelse at være med til så stort et arrangement, at ride på en international bane og mærke stemningen.
/bro

 

Se også