Alt tyder på at Vamdrup får sit nye kulturhus

Freddy Chistensen – Det kan betale sig at kæmpe for en sag.

VAMDRUP: Takket stor gavmildhed fra private investorer tyder alt nu på, at Vamdrup får sit nye kulturhus, Vores Hus, trods store prisstigninger.
Og Freddy Christensen (kons.) Vamdrup, der medlem af kommunens kulturudvalg er glad, og han understreger, at det kan betale sig at kæmpe for en sag.

Det er lykkedes, at få i forvejen store private donatorer til at forhøje deres tilskud væsentligt. Og det er især Bent O. Jørgensens Fond, som står bag Dansk Auto Logik i Vamdrup, og som i forvejen har doneret 5,7 millioner kroner til projektet, til at forhøje sit bidrag med yderligere 2, 5 mio. Og Jens Holms Biblioteksfond har givet tilsagn om en ekstra bevilling på 3 millioner, mens kommunen kaster 900.000 kroner i projektet puljen.
Og resten af stigningen skal på 1,3 mio. kroner skal findes i en såkaldt ”Omvendt licitation” i samarbejde med tilbudsgiverne, men det forventes også at falde på plads.
Som tidligere blev licitationen over byggeriet i april annulleret, da budgettet på grund af høje prisstigninger var steget fra 13,8 millioner til cirka 20,2 millioner kroner.
Kulturudvalget har på et ekstraordinært møde onsdag aften sagt ja til en ekstrafinansiering på cirka 6,3 millioner kroner. /sebro

 

Se også