Christiansfeld var med på historisk messe i Haderslev Idrætscenter

I alt var der 15 stande med på messen inden for emnerne historie, festival og slægtsforskning

CHRISTIANFELD: Christiansfeld Lokalhistorisk Arkiv og Forening var repræsenteret med en stand, da Haderslev Byhistoriske Arkiv forleden havde indbudt til Historisk Messe i Haderslev Idrætscenter.

I alt var der 15 stande med på messen inden for emnerne historie, festival og slægtsforskning, fortæller lederen af Lokalhistorisk Arkiv i Christiansfeld, Jytte Møller Ludvigsen.

– På vores stand solgte vi blandt andet Christiansfeld Kalenderen, og vi gjorde opmærksom på vores forestående bil- og cykelture, samt på en bustur i weekenden 21.- 22. maj langs den gamle grænse, med start fra Hejlsminde om lørdagen og fra Skodborg om søndagen, oplyser Jytte Møller Ludvigsen.

Hun fortæller videre, at på standen i idrætscentret i Haderslev præsenteres også en lille udstilling med billeder fra renoveringerne i Christiansfeld, blandt andet af Søstrehuset og Brødremenighedens Hotel, samt af byen før og nu.

– Vedrørende vores igangværende gaderegistrering i Christiansfeld gjorde vi også opmærksom på, at vi i øjeblikket søger oplysninger om, hvem i byen der har boet hvor. I denne forbindelse kan vi godt bruge gamle telefonbøger og vejvisere, hvis nogen skulle ligge inde med sådan nogle, føjer Jytte Møller Ludvigsen til.

Historisk Messe i Haderslev arrangeres hvert 5. år, denne gang var der dog 7 år siden sidst på grund af corona.

/sebro

Se også