Kulturhuset i Vamdrup reddes af ekstra gaver

Freddy Christensen: – Det kan heldigvis stadig betale sig at kæmpe for en sag!

Vamdrup Kino må nok vige pladsen for det nye kulturhus, Vores Hus. Erstatningen bliver dog en ny moderne biograf i det nye kulturhus. (Foto. Elo Christoffersen)

VAMDRUP: Projektet for et nyt kulturhus i Vamdrup har hængt i en tynd tråd. Og kun takket stor gavmildhed fra private investorer tyder alt nu på, at byen, trods voldsomme prisstigninger, alligevel får sit længe ventede Vores Hus.

Freddy Christensen (Kons.) Vamdrup, der er medlem af kommunens kulturudvalg, er en meget glad mand, og han understreger over for avisen, at det heldigvis stadig kan betale sig at kæmpe for en sag. Også selv om den ser lidt håbløs ud.

Freddy Christensen, Vamdrup, – medlem af kommunens kulturvalg.

Redningen er, at det er lykkedes at få den i forvejen store private donator, Bent O. Jørgensens Fond, som står bag virksomheden Dansk Auto Logik i Vamdrup, til at forhøje sin store donation væsentligt. Fonden havde i forvejen doneret ikke mindre end 5,7 millioner kroner til projektet. Nu er det forhøjet med yderligere 2,5 mio. kroner!

Også Jens Holms Biblioteksfond i Kolding har øget sit tilskud væsentligt med en ekstra bevilling på tre millioner kroner. Og kommunen kaster nu 900.000 kroner ind i projektet.
Resten af prisstigningerne på 1,3 mio. kroner påregner man at finde i en såkaldt ”omvendt licitation” i samarbejde med tilbudsgiverne.

Som tidligere omtalt blev licitationen over byggeriet i april annulleret, da budgettet på grund af høje prisstigninger var steget fra 13,8 millioner til cirka 20,2 millioner kroner.
Senest har Kulturudvalget har på et ekstraordinært møde nikket sagt ja til den nødvendige ekstrafinansiering på cirka 6,3 millioner kroner.

/sebro

Se også