Allersidste mulighed for at hoppe på veterantoget!

LUNDERSKOV: Nåede du at køre en tur med det gamle veterantog fra Lunderskov på den smukke tur gennem Vejle og Jelling her i sommer. Nåede du ikke, så kan det endnu lige nås hver søndag frem til den 7. august. Men derefter er det for sent. For da kører toget sin allersidste tur på stækningen.
Det skyldes, at Bane Danmark snart indfører et helt nyt supermoderne signalsystem med en teknik, der er for meget for det gamle tog at klare, der ellers hver sommer siden 1977 har kørt på stækningen med i tusindevis af glade feriegæster.
Og om det i fremtiden bliver muligt at komme ud at køre med Sydjyllands Veterantog er uvis. Der må nemlig  heller ikke køre veterantog med gamle nostalgiske trævogne med passagerer på mange af Bane Danmarks strækninger.
Men der altså tilsyneladende en oplagt mulighed for at sætte det gamle veterantog på skinner på den gamle nedlagte DSB-bane fra Haderslev til Vojens. Og endda at gøre den til Syd- og Sønderjyllands permanente veteranbane. Og dermed også en turist attraktion!
Der har da også for i sommer været annonceret veterantog på denne charmerede strækning, men kørslen er af uoplyste grunde igen aflyst!
Det gamle veterantog, som har hjemsted hos Sydjyllands Veterantog i Lunderskov, har et 106 år gammelt damplokomotiv – skiftende med et 64 år gammelt diesellokomotiv  – som trækraft, med gamle trævogne fra 1876 til 1917 på krogen. Blandt dem er vogne, som har kørt både på de for længst forsvundne Kolding Sydbaner, som havde endestationer i Hejlsminde og Vamdrup, samt Troldhede-Kolding Vejen Jernebane, som her i lokalområdet havde stationer i Ferup, Korsvang og Jordrup.
Men på søndag og frem til og med 7. august kører veterantoget altså mellem Vejle og Jelling  med afgange fra Vejle til Jelling kl. 10.11 og 13.11. /sebro

 

 

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.