Benhård satsning har sikret Andreas Schou VM-deltagelse

Andreas Schou satser på Darc de Lux til VM, fordi hesten har mesterskabserfaring. Her er ekvipagen ved OL i Tokyo. Foto: World of Showjumping.

 

CHRISTIANSFELD: Andreas Schou fra Absolute Horses, Tågerup repræsenterer Danmark i ridebanespringning ved VM i Ridesport, der er i fuld gang i Herning.

Ved stævnet skal der foruden ridebanespring også findes mestre i dressur, voltigering og paradressur. Springrytterne dyster fra den 9. til den 14. august.

Tågerup ved Stepping

Andreas Schou, driver sammen sin bror, Christian Schou, hestecentret Absolute Horses på Tågerup ved Stepping.

Han har, som den eneste af de danske ryttere kvalificeret hele tre heste til VM. Det er Darc de Lux, som han i fjor red til både OL i Tokyo og EM i Tyskland – og som han fik sølvmedalje med ved DM i 2020. Så er det Independent, som han fik sølvmedalje med ved DM i år, og som har opnået fantastiske resultater på det seneste, og Diacardo. Alle tre heste er 11 år.

– Jeg har kørt Independent i stilling, hvis der skulle blive problemer med Darc de Lux. Men det er stadig Darc, jeg satser på til VM. Den har mesterskaberfaringen fra både EM og OL, og det er en fordel, siger Andreas Schou.

Op ad ranglisten

De mange stævner – og gode placeringer – har betydet, at Andreas Schou er rykket op ad den internationale rangliste, hvor han nu er nummer 53 – og han regner med at være rykket flere pladser op, når den opdateres med juli-resultaterne. I september 2021 kom han i Top100.

– Og det, at jeg nu er kommet i Top60 betyder, at Danmark får invitationer til samtlige World Cup-kvalifikationer, og at jeg også selv får mulighed for at ride rigtig mange af de store stævner, lyder det videre fra Absolute-rytteren.

Forstående kone

Andreas er gift med Jannike West Schou – svensk springrytter. Og parret har to børn – William og Celine:

– Det kan også kun fungere ved at have en fantastisk støttende kone, som har forståelse for sporten og ved, hvad det kræver. Efter vi fik børn, har hun dog sat sin egen karriere i ridningen på pause, lyder det fra Andreas Schou.

Han mener i øvrigt, at det danske VM-hold i ridebanespringning er et godt hold. Det består af fire ryttere foruden ham selv, og det er Emil Hallundbæk, Lars Bak Andersen, Linnea Ericsson-Carey og Rikke Belinda Barker.

Søndag den 14. august rides den individuelle finale ved VM-stævnet, hvor de bedste ryttere kommer til start. Andreas Schou håber, han er med.

Se også