Mange cyklister tager pit-stop i Christiansfeld

Joke Duÿff og Peter Casper fra Holland.

Mange langturs-cyklister har i sommerens løb lagt deres rute omkring den gamle herrnhutterby Christiansfeld, som nu findes på UNESCOs verdensarvsliste.

En tysk cyklist gjorde holdt i byen for at købe en honningkage, inden han tog videre. Han havde cyklet fra Tyskland op gennem Sverige til Nordkap – og tilbage igen gennem Norge og Danmark.

– Det er jo ligesom en Tour de France, udbrød vi.

– Ja, en dobbelt Tour de France, svarede han.

Hollænderne Joke Duÿff og Peter Casper havde lige været på honningkageindkøb, da avisen stødte på dem.

De er på den sidste del af deres 820 kilometer lange cykeltur langs Østersø-ruten. Turen har bl.a. ført dem til Lolland og Møn, langs kanten af Sydsjælland og Sydfyn og gennem det østlige Sønderjylland.

De kørte i bil fra Haarlem i Holland, hvor de bor, til Flensborg. Her parkerede de bilen og fortsatte på cykel for cirka to uger siden mod Als. Deres tur har været præget af en del blæst, men kun en enkelt dag med kraftig regn. Og der har ikke været punkteringer undervejs.

De medbringer på deres cykel bl.a. et telt og soveposer. Parret kommer netop fra Skamlingsbanken, hvor de har overnattet og skal nu videre sydpå mod Flensborg.
De har sat to dage af til den sidste del af turen, men har ingen fast tidsplan, de skal følge.

”Vinden og bakkerne bestemmer, hvor hurtigt vi kommer frem,” fortæller Peter.

”Vi kører 50 – 80 kilometer om dagen,” supplerer Joke. Ikke mindst at stå på et højdedrag og se ned over landskabet eller cykle mellem bølgende kornmarker har fascineret de to cyklende hollændere.

”Ærø gjorde også indtryk,” afslører de. Nu vil de finde et godt sted at nyde de købte honningkager.

Se også