Ulrik med ny musikskole i Christiansfeld

Musik- og efterskolelærer Ulrik Duus Jensen, 35 år.

Den 1. august i år byder Ulrik Duus Jensen velkommen i en ny musikskole i Christiansfeld på privatadressen Haderslevvej 43.

Der tilbydes solo-undervisning i spil på guitar, klaver og på tromme. Men særligt tilbydes undervisning i ”computermusik”, hvor man med et keyboard, et par højtalere og en computer kan lære at lave nogle beats, sammensætte instrumenter og i sidste ende lære at skabe et helt musiknummer.

”Man kan lave alt det, man vil,” fortæller Ulrik, og tilføjer, at ”man hurtigt oplever en succes, når man kan gå fra ingenting til et helt færdigproduceret musiknummer.” Han tænker, at man er godt hjulpet på vej med et halvt års undervisning og så kan man bygge yderligere ovenpå.

Guitar i bands

Ulrik spiller selv guitar i to bands. Det ene hedder ”Hit it live” med seks musikere og det andet ”Absolute Music Live”, hvor man er ni mand og primært spiller til ret store fester og medbringer et større lysshow.

Ulrik arbejder som efterskolelærer, men stopper med udgangen af juli. I forbindelse med barselsorlov for sin søn, der nu er otte måneder, begyndte Ulrik at overveje sin fremtid i forhold til arbejde. Han kontaktede Steffen Engebæk, der er konservatorieuddannet.

Ulrik har gået til klaverundervisning hos Steffen gennem 10-12 år. Snakken i løbet af foråret endte med, at Ulrik fik tilbudt ansættelse ved Sydjyllands Musikskole, som Steffen startede i Vejle i 1997. Foruden afdelingen i Vejle, har skolen nu afdelinger i Vejen, Kolding og Vamdrup og nu også i Christiansfeld fra den 1. august.

At motivere

”Jeg kan bidrage med stor undervisningserfaring efter et arbejdsliv som efterskolelærer med musik og idræt som hovedfag,” fortæller Ulrik. ”Jeg ser mig selv som den, der kan inspirere og motivere mine elever, som både kan være nybegynderen og den mere øvede.”

Ulrik købte for 4-5 år siden hus på Haderslevvej i Christiansfeld sammen med sin hustru. Selve huset er blevet gennemrenoveret. Og nu har et tidligere værksted også været igennem en tur. Der er blevet lavet et hyggeligt og lidt halv-rustikt musikrum på førstesalen, som også leder tankerne hen på et indspilningsstudie. Ulrik har selv stået for istandsættelsen og indretningen.

475 kr om måneden

Ulrik er 35 år og har foruden sin søn på otte måneder også en datter på fire år. Ulrik tilbyder solo-undervisning, som koster 475 kr. om måneden med undervisning en gang om ugen. Han vil gennem Sydjyllands Musikskole også kunne tilbyde at undervise i musik i folkeskolen. Det gør man allerede nu i fx. Østerbyskolen i Vejen og i skoler i Kolding.

Se også