Borgmester åbnede vinfestival

”Man taler om, at man skal ud i verden for at få ny inspiration. Det behøver vi ikke. Vi skal bare tage til Christiansfeld for så får vi nemlig god inspiration og hyggeligt samvær,” sagde Kolding borgmester Knud Erik Langhoff, da han skulle sætte Christiansfelds 13. vinfestival i gang i torsdags.

”Mange steder i verden må de se misundelig på Christiansfeld. Vi har her de rigtige rammer, vi har den historiske bymidte og vi har nogle fantastisk flotte bygninger, som vi kan nyde synet af,” fortsatte han. Han havde også et par ord til de ”gyldne dråber,” der skal nydes under festivalen på baggrund af en bog om vin, han for et par år siden havde fået af to af sine døtre. Også de frivillige fik en tak i talen efterfulgt af klapsalver fra vinfestivalens gæster. ”En kommune eller et samfund kan ikke drives uden de frivillige,” afsluttede borgmesteren sin tale.

Umiddelbart efter talen blev familieløbet sat gang. ”Der er tilmeldt 115 deltagere i alle aldre,” fortalte Camilla Foghthusen fra Christiansfeld Idrætsforening. Det er første gang under vinfestivalen, at der bliver afviklet et lille løb. Det er i stedet for Felder-løbet, der i år ikke kan nå at blive stablet på benene.

Inden ordet blev givet til borgmester Knud Erik Langhoff, bød direktøren for Aller Aqua og formand for vinfestivalens styregruppe, Hans Erik Bylling, velkommen til ”Danmarks måske hyggeligste vinfestival.” Han sendte en stor tak til alle de frivillige og deres indsats og en særlig tak til festivaludvalget, der har arbejdet sammen i to år for at forberede dagene. ”Det har været et dejligt samarbejde med diskussioner, gode snakke og grin undervejs,” sagde han blandt andet og glædede sig over at kunne byde de tyske vinbønder velkommen tilbage til Christiansfeld.

Folk hyggede sig ved bordene på Prætoriustorvet bag hotellet i Christiansfeld.
Både børn og voksne deltog i familieløbet torsdag.

 

Se også