Fængsel, udvisning og kæmpe bøde i sagen om ulovlig cigaret fremstilling

Billedtekst: Den nedlagte landbrugsejendom på Ødisvej ved Vamdrup, hvor den ulovlige fremstilling af cigarretter foregik (Foto: Blume Foto).

VAMDRUP: En 44-årig ukrainsk mand har ved Retten i Retten i Kolding tilstået at have været med til at fremstille og videredistribuere mindst 27 millioner cigaretter fra en nedlagt landbrugsejendom på Ødisvej ved Vamdrup.

Pågældende mand er nu idømt 3,5 års fængsel og derefter udvisning af Danmark. Endvidere skal han betale en tillægsbøde på mere end 58 millioner kroner, skriver Politiets Nationale enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Avisen har tidligere omtalt sagens forløb i flere artikler. Den fører helt tilbage til marts 2021, hvor 13 udenlandske mænd blev anholdt i Vamdrup for at fremstille illegale cigaretter. Senere blev yderligere en mand anholdt.

Den 44-årige nu dømte er den anden dømte mand i sagen. Den første mand blev i juni idømt fire års fængsel, en tillægsbøde på 71 millioner kroner og udvisning af Danmark.

Hos NSK er man tilfreds med den seneste afgørelse. I forbindelse med sagen er statskassen er gået glip af omkring 65 millioner kroner i tobaksafgifter, lyder det fra NSK.

– Sagen handler om svindel med tobaksafgifter af hidtil uset omfang og karakter, og det er jo meget betydelige afgiftsbeløb, som den danske stat er gået glip af. Jeg er tilfreds med at have fået en tilståelse fra den 44-årige, og at retten fulgte anklagemyndighedens påstand om en længere fængselsstraf, udvisning og en stor bøde, siger specialanklager ved NSK, Jacob Gents, i pressemeddelelsen.

_____________________________________________

Se også