Planer om energipark ved Farris/Højrup møder modstand

FARRIS/HØJRUP: Der er åbenbart stor lokal modstand mod planerne om etablering af en stor energipark, omfattende kæmpehøje vindmøller og en gigantisk solcellepark, ved Farris/Højrup.

Det kom for dagens lys under et informationsmøde om projektet, som er holdt i Stepping på initiativ af lokale beboere og områdets foreninger og råd.  På mødet var Ødis Lokalråd, Stepping Lokalråd og Ødis Bramdrup Landsbylaug repræsenteret. Også politikere fra Kolding Byråd var mødt frem. Og med sig hjem fik de et klart signal om, at en energipark ved Højrup/Farris, som der lægges op til,  ikke har opbakning i lokalområdet.

Projektet handler i første omgang om opsætning fire kæmpevindmøller, som kommer til at rage 180 meter op i landskabet, samt etablering af en kæmpe stor solcellepark, der vil lægge sig over ikke mindre 150 hektar jord. Det er to lokale lodsejere og et ikke navngivet udviklingsfirma, der står bag planerne.

Energiparken tænkes opført på et areal, som ligger sydøst for landsbyen Ødis Bramdrup og det man lokalt kalder for “Dansk Farris” og Højrup nær Stepping. Området er tidligere af Kolding Kommune udlagt som egnet til vindmøller i en såkaldt “vindmølleplan”.

Fra lokalrådet i Ødis får byrådspolitikerne i Lokalbladet for Ødis Sogn følgende ord med på vejen:

“Det var tydeligt for enhver, der deltog i infomødet i Stepping, at der var stor modstand mod kæmpevindmøller ved Farris. Lokalrådet og ØBGF opfordrer naturligvis til, at Kolding Kommunes folkevalgte husker, at de skal varetage alle borgeres interesser, og ikke lade enkelte lodsejere berige sig på lokalområdets bekostning”.

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.