Omsorgsklovnen Gummitud besøger vore plejehjem

OMSORG – Omsorgskloven Gummitud er netop i denne tid på rundtur med besøg på alle tretten plejehjem i kommunen. Formålet er at skabe oplevelse og glæde hos de omkring 600 ældre og svagelige, som befinder sig på vore plejehjem.
– Det er en rørende oplevelse at se, hvordan de ældre reagerede. Der er ingen barrierer. Figuren Gummitud er bare en glad person, som kommer med en sjov og med en anderledes måde at skabe forbindelse på, lyder det fra formanden for kommunens Seniorudvalg, Søren Rasmussen (DF) efter sin overværelse af Gummituds besøg på et plejehjem

Det første besøg af klovnen fandt tirsdag den 6. september på plejehjemmet Vesterled i Ødis ved Vamdrup. Og herfra forsætter besøgene i den kommende tid til de øvrige plejehjem

At plejehjemmene i det hele kan få besøg af Gummitud skyldes, at formanden at Søren Rasmussen i forbindelse med et budgetforliget fik afsat 20.000 kroner til formålet i 2022 og de kommende tre år. Det betyder, at omsorgsklovnens besøg er uden udgift for det enkelte plejehjem.

Besøgene på de tretten plejehjem sker i et samarbejde med foreningen Hospitalsklovne Trekantområdet, som har givet tilsagn om at træde økonomisk til, hvis de 20.000 kommunale kroner ikke slår til. Det hænger sammen med, fortæller Søren Rasmussen, at Gummitud også er hospitalsklovn med to arbejdsdage om ugen på børneafdelingen Sygehus Lillebælt Kolding og er der for ansat af foreningen. /sebro

OMSORG : Omsorgskloven Gummitud er netop i denne tid på rundtur med besøg på alle tretten plejehjem i kommunen. Formålet er at skabe oplevelse og glæde hos de omkring 600 ældre og svagelige, som befinder sig på vore plejehjem.
– Det er en rørende oplevelse at se, hvordan de ældre reagerede. Der er ingen barrierer. Figuren Gummitud er bare en glad person, som kommer med en sjov og med en anderledes måde at skabe forbindelse på, lyder det fra formanden for kommunens Seniorudvalg, Søren Rasmussen (DF) efter sin overværelse af Gummituds besøg på et plejehjem.
Det første besøg af klovnen fandt tirsdag den 6. september på plejehjemmet Vesterled i Ødis ved Vamdrup. Og herfra forsætter besøgene i den kommende tid til de øvrige plejehjem.
At plejehjemmene i det hele kan få besøg af Gummitud skyldes, at formanden at Søren Rasmussen i forbindelse med et budgetforliget fik afsat 20.000 kroner til formålet i 2022 og de kommende tre år. Det betyder, at omsorgsklovnens besøg er uden udgift for det enkelte plejehjem.
Besøgene på de tretten plejehjem sker i et samarbejde med foreningen Hospitalsklovne Trekantområdet, som har givet tilsagn om at træde økonomisk til, hvis de 20.000 kommunale kroner ikke slår til. Det hænger sammen med, fortæller Søren Rasmussen, at Gummitud også er hospitalsklovn med to arbejdsdage om ugen på børneafdelingen Sygehus Lillebælt Kolding og er der for ansat af foreningen. /sebro

Hospitalsklovnen Gummitud
Se også