Folketingsmedlem lavede gymnastik med stole og elastikker

Karina Lorentzen viser en af de elastikker, som bruges til stolegymnastik i Seniorhuset.

SF’s lokale folketingsmedlem Karina Lorentzen har netop været med til stolegymnastik i Christiansfeld med omtrent 30 rørige ældre i Seniorhuset.

Hun fik selv lov at være med en del af tiden, hvor der blev lavet arm- og knæbøjninger med elastikker fra en stol.

– Det er ret livsbekræftende at være sammen med de ældre på den måde. Flere beskrev, hvordan det gav større trivsel og bedre velbefindende, og det gælder jo både den konkrete træning, men også tredje halvleg med kaffe, som giver sammenhold og fællesskab, siger Karina Lorentzen.

88 år og frisk

Dagens alderspræsident den dag var 88 år og absolut frisk – og en ud af cirka 75 ældre alene i Christiansfeld, som går til stolegymnastik. Det er en gratis aktivitet, da holdlederne er frivillige, som kommunen har givet en instruktøruddannelse.

– Det er et kæmpe forebyggelsespotentiale i at holde kroppen i gang. Jeg er overbevist om, at de fleste gerne vil klare sig længst muligt uden hjælp, og jeg tror på, at det øger sandsynligheden, når man bliver ved med at være aktiv, mener Karina Lorentzen.

Se også