Vi har fået flere fotovogne ud på de danske veje.

Og nu kan der måles hastighed helt op til en afstand på 1,2 kilometer

POLITIET:  Fra 1. oktober har politiet sendt 25 flere fotovogne ud på de danske gader og veje.
Og det er nu ikke længere kun kameraet på den måske af mange kendte klassiske VW Transporter som trafikanter, der kører for hurtigt skal holde øje med. Nu skal blikket også rettes mod en ny og forbedret udgave af Ford Transit Custom – for at undgå at blive blitzet med en stor bøde i kølvandet.

Det oplyser politiet og fortæller samtidig, at baggrunden for at der nu er flere fotovogne – fagsproget kaldet ATK- vogne – ude på vore gader og veje er det politiske politiforlig tilbage i 2020.
Foruden de nye fotovogne, har politiet også fået nye lasermålere. Her er det nye, at de i stedet for hidtil – kunne måle i en afstand på op til 400 meter – kan hastigheden nu måles op til 1,2 kilometer væk.
Det er dog fortsat ikke muligt at snuppe for hurtigt kørende motorsejler i linsen, men her om oplyses dog, at der er supplerende udstyr på vej også til denne opgave. Grunden til, at motorcyklerne kan slippe fri af kontrollen er at de ikke har nummerplader foran, og der for ikke kan scannes på samme måde, som biler. /sebro

Læs de friske nyheder hver dag på Fællesavisen.dk
for Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup.

HAR DU EN NYHED?
Ring til webmaster, journalist Sv.E. Brodersen tlf. 2076 1253.